İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: "Terör örgütlerinin devri kapandı"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı:

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: "Terör örgütlerinin devri kapandı"

HATAY (AA) - Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, "PKK, eskinin sol terör örgütleri, DHKP-C'ler, bunlarin hepsinin çok sükür devri kapandi. Devlet bugün onlarin kirintilarini temizliyor." dedi.

Çatakli, Samandag ve Arsuz ilçelerini deniz kiyisindan baglayan 26 kilometrelik yolun açilis töreninde, yolun tüm Hataylilara hayirli ugurlu olmasini diledi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun, kayinpederinin vefati nedeniyle törene katilamadigini belirten Çatakli, Bakan Soylu'ya ve esine bassagligi dileklerini iletti.

Yolun, medeniyet oldugunu vurgulayan Çatakli, söyle devam etti:

"Dünyada ve bölgemizde, bu asirda yasadigimiz sikintili islerin, terörün, göçün, fakirligin önemli çarelerinden birisidir esasen yol. Tarihte eskiyalarin, günümüzde de terör örgütlerinin en önemli eylem alanlarindan biridir yollar. Türkiye, 2002'den beri yol meselesinde kendini 4'e katlamistir ve bunun genel ekonomiye, gelismislige katkisindan hepimiz istifade ettik. 2016'dan beri Dogu ve Güneydogu'daki belediyeleri terör örgütünün tasallutundan kurtardiktan sonra oralarda da büyük bir yol hamlesi baslattik. O belediyelerde, bugüne kadar tam 10 bin 134 kilometre asfalt, 20 bin 190 kilometre stabilize yol yaptik."

Hangi rakimda, hangi cografi kosulda olursa olsun, bu bölgelerdeki tüm yollari Avrupa ve modern dünyayla ayni standartlara ulastirmak için çalistiklarini vurgulayan Çatakli, bunu yaptikça terörle mücadelede de ellerinin güçlendigini anlatti.

Çatakli, tüm bunlara ön ayak olan, kendilerine destek ve güven verenin, Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan oldugunu ifade ederek, "Sayin Cumhurbaskanimizin bir meselesi var, insanimizin ferah içinde, mutlu, huzurlu Bati'daki ülkelerin vatandaslari nasil yasiyorsa öyle yasamasi bu... Güzellikten, dogadan yana su güzel ülkemin, Avrupa ülkelerinden fazlasi var, hepimiz biliyoruz ki eksigi yok. Iste bu yolun kenarindaki manzarayi görüyorsunuz, bunun için bizim artik terörle, kardes kavgalariyla vakit kaybedecek vaktimiz de yok, zaten istemiyoruz. Bu güzel ülkede hepimiz huzur ve refah içinde yasamak istiyoruz." diye konustu.

- "Terör örgütlerinin devri kapandi"

Gençlere seslenen Çatakli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Size güzel bir gelecek tarif etmeden, mutluluk ve huzur vadetmeyen hiçbir fikrin arkasinda durmayin. Sadece kavga ve karanlik vadeden, 40 yildir insanlara aci ve kederden baska hiçbir sey vermemis olan, huzursuzluk, rahatsizlik ve ahlaksizlik vadeden insanlara sakin yüz vermeyin. Onlarin devri bitti. PKK, eskinin sol terör örgütleri, DHKP-C'ler, bunlarin hepsinin çok sükür devri kapandi. Devlet bugün onlarin kirintilarini temizliyor. Devlet bazen mesajini, yaptigi islerle verir, yaptigi eserlerle verir. Bakin, bugün açilisini yaptigimiz yolu görüyorsunuz, etrafinda ayni zamanda bir bisiklet yolu var. Aslinda bu güzel bir mesaj, biz artik insanlarimizin mutluluguna, refahina odaklandik. Vatandasina hizmetin en iyisini getirmeyi hedefleyen, hiçbir hizmeti lüks görmeyen bir devletimiz var. Iste biz bu anlayistayken gençlerimizi de yanimizda görmek, onlardan güç almak istiyoruz. Bizim gençlerimiz Avrupa'ya gitmek için çabalamasin, Avrupali gençler Türkiye'ye gelmeyi hayal etsin istiyoruz ve böyle güzel bir gelecegin ayak seslerini de hepimiz çok sükür net bir sekilde duyuyoruz."

- "Turizm anlaminda bir cennet"

Hatay Valisi Rahmi Dogan da açilisi yapilan yol sayesinde Çevlik ve Arsuz gibi iki turizm cennetini bir araya getirdiklerini belirterek, "Dünyanin en uzun sahillerinden bir tanesi olan Samandag sahili, 15 kilometre uzunlugunda bir sahil. Burasi gerçekten turizm anlaminda bir cennet. Burasi kapali bir kutuydu, tek girisi ve tek çikisi olan bir ilçeydi ancak bu yolla birlikte artik Arsuz'a, Antakya ile entegre olan, birlesen bir ilçe haline gelmis oldu." diye konustu.

Konusmalarin ardindan dualar esliginde yolun açilis kurdelesi kesildi.

Çatakli ve beraberindekiler, açilisin ardindan yolu inceleyerek bisiklet yolundan bisikletlileri ugurladi.

Açilisa, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, bazi milletvekilleri, kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.



Yurt Dünya 12.07.2020 14:41:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 firari hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

2

Şehit polis Şimşek'in adı, memleketi Hatay'daki okulda yaşatılacak

3

Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da "Deprem Dirençli İskenderun" söyleşisinde konuştu:

4

Hatay'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

5

Burdur'da otluk ve kavaklık alandaki yangın söndürüldü

6

Mersin'de narenciye balı hasadı yapıldı

7

Adana'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı açık saha tesislerinin toplu açılışı yapıldı

8

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerle sürüyor

9

Hatay'da otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusunu itfaiye kurtardı

10

Bakan Yumaklı'nın katılımıyla Antalya'da orman yangını tatbikatı yapıldı