İğneada longoz ormanına 900 ördek salındı

İğneada longoz ormanına 900 ördek salındı

İğneada longoz ormanına 900 ördek salındı

Trakya Avcılık, Atıcılık ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu (TRAKAF) üyeleri, ördek popülasyonun artması amacıyla longoz ormanına 900 ördek saldı.
Kayın ve meşe ağaçlarının ağırlıklı olduğu Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük ormanlarından olan longoz ormanlarına Trakya Avcılık, Atıcılık ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu üyeleri tarafından ördek popülasyonun artması için 900 ördek salımı yapıldı. Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde düzenlenen programda TRAKAF Başkanı Çetin Karakoç amaçlarının doğayı korumak ve zenginleştirmek olduğunu belirterek, “Ekeriz, koruruz, kollarız ve ondan sonra hasadını yaparız. Maalesef biz bunu yıllarca anlatamadık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün çalışmalarına destek olmak amacıyla 4 yıldır ördek salımı yapıyoruz. Avcı yalnızca yok edici değil, doğaya ve yaban hayatının üremesine ciddi katkı sağlayan gruptur. Doğaya katkımız tamdır. Tüm hayvanlara da halkalama yaptık. Bunun sonuçlarını göç sonrası geri dönüşlerle göreceğiz” dedi.
Yaban hayvanlarının çoğalması için gereken hassasiyeti herkesin gösterdiğini belirten avcılardan Cengiz Ataklı, destek olan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından korona virüsü tedbirleri kapsamında tulum ve eldiven giyen avcılar, 900 ördeği Mert ve Hamam göllerine bıraktı.


Güncel 14.03.2021 13:01:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 15 sikke ve tarihi obje ele geçirildi

2

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Hatay'da konuştu:

3

Çorum FK-Hatayspor maçının ardından

4

Anamur Belediye Başkanı Deniz, tarım işçisi kadınları ziyaret etti

5

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlandı

6

Mersin'de "Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası" başladı

7

Ümitler Avrupa Judo Kupası, Antalya'da başladı

8

Anamur'da kadınlar KADES hakkında bilgilendirildi

9

Grand Prix Apollon Temple Bisiklet Yarışları, Manavgat'ta düzenlendi

10

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek