İki mahalleyi birbirine bağlıyor, uzunluğu ile dikkat çekiyor

İki mahalleyi birbirine bağlıyor, uzunluğu ile dikkat çekiyor

İki mahalleyi birbirine bağlıyor, uzunluğu ile dikkat çekiyor

Tokat’ta iki mahalleyi birbirine bağlayan 200 basamaklı merdivenler, uzunluğu ile dikkat çekiyor.
Tokat kent merkezinde yaklaşık 200 basamaklı merdivenler iki mahalleyi birbirine bağlıyor. Ali Paşa Mahallesi’ni Cemalettin Mahallesi’ne bağlayan merdivenler, halk arasında Kırkbadallar olarak biliniyor. Merdivenler, bir mahalleden diğerine geçmek isteyen vatandaşlara zorlu bir yolculuk sunuyor.

"Bu merdivenler iftara ulaşan zorlu bir süreç"
Ramazan ayında zorlu bir yolculuk olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Hamdi Gülerçoban, "Merdivenler Ramazan ayında çok yoruyor. Basamak sayısını bilmiyorum ama bence 300’e yakın basamağı vardır. Evimde yukarıda bulunuyor, o yüzden bu merdivenler çok yoruyor. Oruç olduğumuzdan daha çok yoruyor ancak bir süre sonra alışıyorsun. Bu merdivenler iftara ulaşan zorlu bir süreç diyebiliriz" dedi.

"4 veya 5 sefer dinlendikten sonra çıkabiliyorum"
Merdivenleri çıkmanın yorucu olduğunu belirten Necati Ağca, "Merdivenler çok yoruyor, çıkarken dinlenmek için oturuyorum, durup dinleniyorum. 4 veya 5 sefer dinlendikten sonra çıkabiliyorum. Mahalle için kısa yol olduğu için tercih ediyoruz. Bence buranın basamaklarını sayarsak 500 basamak çıkar“ ifadelerini kullandı.


Güncel 15.04.2023 12:30:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Yüreğir Devlet Hastanesi GES projesiyle enerji giderlerinde yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlıyor

2

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

3

Atılım Üniversitesi "Ankara Turizmi" paneline ev sahipliği yaptı

4

Çatlak seramik kap ve kupalar bakteri üretme riski taşıyor

5

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tamura Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

6

7. Uluslararası Mersin Maratonu başladı

7

Adana'da "4. Astronomi Gecesi" düzenlendi

8

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

9

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

10

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı