İl Halk Kütüphanesinde tarihi rekor

İl Halk Kütüphanesinde tarihi rekor

İl Halk Kütüphanesinde tarihi rekor

İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi okuyucu rekoru kırdı. Bir haftada yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphaneyi geçtiğimiz cumartesi günü yaklaşık 4 bin okuyucu kullandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, “Bilindiği üzere İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanemiz Türkiye’nin en büyük kütüphanesidir. Devletimizin ve Hükümetimizin Erzurum’a en güzel hizmetidir. Adeta şehrimizin incisi ve yüzük kaşı niteliğindedir. Kütüphanemiz Bir milyonu aşkın materyal onlarca çalışma salonu, sesli grup çalışmalarının yapıldığı alanlar, konferans salonu, sinema salonu, spor salonu gibi alanlarla beraber 0-3 yaş,3-6 yaş,6-12 yaş çocuklar için özel bölümler bulunmaktadır. Kütüphanemizde çeşitli kurslar ve etkinlikler yapılmaktadır. Yapıldığında bu kadar büyük bir kütüphaneyi kim kullanacak veya nasıl doldurulacak denirken an itibari ile âdete randevu sistemi ile çalışmaya başladık. Sesli salonlar ve etkinlik salonlarına artık randevu ile okuyucu almaktayız” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdür Cemal Almaz, geçen hafta itibariyle yaklaşık 20 bin okuyucunun kütüphaneyi kullandığını ifade ederek “Yine geçtiğimiz cumartesi günü 4 bini aşkın okuyucumuz misafir edilmiştir. Bu geleceğimiz adına son derece çok ümit verici ve Erzurum adına da övünülecek bir durumdur. Kütüphane kullanımında Türkiye sıralamasında yer alan şehrimiz bu haklı gururu bir kültür şehri olarak her şekilde hak etmektedir. Tüm gençlerimizi ve öğrencilerimizi bu hizmetlerden faydalanmalarını istiyoruz” dedi.


Güncel 23.11.2021 16:59:23 0
Anahtar Kelimeler: il halk kütüphanesinde tarihi rekor

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi