Tarih: 10.07.2020 09:54

İlçenin tarihini anlatan figürleri okul duvarlarına resmediyorlar

Facebook Twitter Linked-in

HATAY (AA) - Hatay'in Erzin ilçesinde resim tutkunu iki kadin, okul duvarlarina kentin tarihi geçmisini anlatan figürleri resmediyor.

Erzin Halk Egitim Merkezi Müdürlügünde usta ögretici olarak görev yapan Sema Karaduman ve Retibe Karakurum, ilçedeki okul duvarlarini resimle bulusturmaya karar verdi.

Firça ve boyalariyla okul okul gezen iki kadin, ilçenin tarihini anlatan Issos harabeleri, tarihi su degirmenleri ve tarihi tren garini okul duvarlarina resmediyor.

Duvarlari sanatla bulusturan kadinlar, ayni zamanda ilçenin taninirligina da katki sagliyor.

Usta ögretici Sema Karaduman, AA muhabirine, resim yapmayi çok sevdigini söyledi.

Resim yapmanin kendisi için büyük bir tutku oldugunu anlatan Karaduman, "Yaklasik 20 gündür çalismalarimizi sürdürüyoruz. Resimlerimize özellikle tarihi olaylari yansitiyoruz. Ilçemizde büyük savaslar yapilmistir, bu savaslari anlatan figürleri okulumuz duvarina isledik." dedi.

Rebite Karakurum da özellikle 150 yil önce ilçede kullanilan ve hala bir bölümü bulunan tarihi su degirmenlerini duvarlara resmettiklerini belirtti.

Duvardaki resimleri görenlerin sasirdigini ifade eden Karakurum, "Vatandaslarimiz hem tarihi bir yolculuk yapiyor hem de ilçemizin tarihi degerlerini anliyor." diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —