İlk seferine çıkan Yüksek Hızlı Tren Sivas’a ulaştı

İlk seferine çıkan Yüksek Hızlı Tren Sivas’a ulaştı

İlk seferine çıkan Yüksek Hızlı Tren Sivas’a ulaştı

Sivas’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu katırımı olarak değerlendirilen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı, bugün gerçekleştirilen ilk seferiyle hizmete alındı. Saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edilen Ankara-Sivas hızlı tren hattı ile 12 saatlik seyahat süresi 2 saate kadar gerileyecek.
Yüksek Hızlı Tren ilk seferinde Ankara’dan hareket ederek; Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli istasyona uğrayıp Sivas’a ulaştı. Trenin ilk yolcuları arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da yer aldı.
Sivas Yüksek Hızlı Tren Garı’nda trenden inen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, burada ilk protokolü ve Sivas milletvekilleri tarafından karşılandı. Çocuklar Oktay’a çiçek sundu. Oktay, polis merasim mangasını selamladı.
Ankara-Sivas arasındaki 603 km mesafeyi 405 km’ye düşürecek olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı ile 12 saat olan seyahat süresi 2 saate düşüyor. Yüksek Hızlı Tren, Mayıs ayı sonuna kadar Ankara-Sivas arasında ücretsiz olarak hizmet verecek.


Yurt Dünya 26.04.2023 19:29:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: