İlk yerli ve milli askeri motorun ismi "TUNA" oldu

İlk yerli ve milli askeri motorun ismi

İlk yerli ve milli askeri motorun ismi "TUNA" oldu

Türk mühendisler tarafından geliştirilen milli ve yerli askeri motor TTZA’nın yeni ismi "TUNA" oldu. BMC’nin Sakarya’daki motor test merkezinde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde 20 adet TUNA’nın sevkiyatı gerçekleştirildi.
BMC POWER tarafından Türk mühendislerinin emeğiyle tasarlanarak üretilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek ilk seri üretim yerli ve milli motor olan TTZA’nın sevkiyat töreni Sakarya’da gerçekleştirildi. Tören’de askeri motora TUNA isimi verildiği duyuruldu.
400 BG gücünde, 8,4 litre, sıralı tip 4 silindir olarak üretilen motorlar BMC’nin VURAN Çok Maksatlı Zırhlı Araçlarında kullanılacak. Motorlardan toplam 90 adet teslim edilecek. Bu çerçevede seri üretimi gerçekleşen ilk 20 adet TTZA motorunun sevkiyatı 6 Şubat’ta kadar tamamlanacak.


Güncel 2.02.2023 15:22:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da mobilya atölyesinde çıkan yangın hasara neden oldu

2

Antalya'da zincir markette çıkan yangın hasara yol açtı

3

Hatay'da depremlerin ardından 123'üncü cami ibadete açıldı

4

Alanya'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

5

Akdeniz'de en fazla yaş meyve ve sebze ihracatı yapan firmalar ödüllendirildi

6

Futbol: Trendyol Süper Lig

7

Futbol: Trendyol Süper Lig

8

Türk Kızılay, Adana'da iftar programı düzenledi

9

Antalya'da kent içi toplu taşıma için yeni otobüsler hizmete alındı

10

Manavgat'ta iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı