İlkokulu öğrencileri arıların hayatımızdaki önemine dikkat çektiler

İlkokulu öğrencileri arıların hayatımızdaki önemine dikkat çektiler

İlkokulu öğrencileri arıların hayatımızdaki önemine dikkat çektiler

Eskişehir Reşat Benli İlkokulu 2-H sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni Sümeyra Gülmüş, arıların insan hayatındaki önemine dikkat çeken bir çalışmaya imza attılar.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen M.A.Y.A. adlı eTwinning projesi kapsamında öğrencilere, arılar ve arı kovanları ile ilgili olarak kapsamlı bilgiler verildi. Görsellerle birlikte gerçekleştirilen anlatımdan sonra öğrenciler, yaptıkları arı kovanlarını ağaçlara astılar.
Gerçekleştirilen eTwinning projesi hakkında bilgiler veren sınıf öğretmeni Sümeyra Gülmüş “2021 yılında dünyada ve ülkemizde çıkan yangınlarda milyonlarca arı telef olmuş ya da yaşam alanlarını kaybetmişlerdir. Projemiz ekosistemin sağlanmasında arıların önemine dikkat çekmek için yapılmıştır. Ürdün, Romanya, Estonya, Yunanistan’dan yabancı ortaklarımızla yürüttüğümüz projemiz etkinlikleri ile öğrencilerimizin arılara karşı olumlu duygular geliştirmeleri ve ekosistemdeki öneminin anlatılması amaçlanmıştır. Arıların insanın yaratılışından da önce var olduğu da anlatılarak aynı zamanda etkinliklerimizle çevremize farkındalık oluşması sağlanmıştır. Arıların insan hayatındaki önemini vurgularken, etkinliklerimizi Steam eğitimi ile paralel olarak yürütmekteyiz. Projemizin sloganında olduğu gibi arılar varsa, yarınlar var diyoruz.” dedi.


Güncel 22.03.2022 15:28:20 0

İlginizi Çekebilir

1

14 Mart’ta hekimlerden mesaj: “Başka bir sağlık sistemi mümkün”

2

Adana'da şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışması yapıldı

3

Vodafone FLEX'ten 5G uyumlu cihazlar için kampanya

4

Akdeniz Üniversitesinde lösemi ve lenfoma hastalarına yüzde 95 başarıda tedavi imkanı

5

Eşine yardım ederek başladığı mobilya imalatında ustalaşarak kendi atölyesini kurdu

6

Tarihi Kaleiçi'nde esnaf ile turizmciler iftarda buluştu

7

Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezinde 1000'den fazla kişiye ortez-protez hizmeti verildi

8

Antalya'da devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

9

Glokomda erken tedavi körlüğü yüksek oranda önlüyor

10

Toroslar EDAŞ'tan Hatay’da enerji altyapısına güçlendirme yatırımı