İmkanı olanların yardım bıraktığı stanttan ihtiyaç sahipleri alıyor

İmkanı olanların yardım bıraktığı stanttan ihtiyaç sahipleri alıyor

İmkanı olanların yardım bıraktığı stanttan ihtiyaç sahipleri alıyor

ISPARTA (AA) - YALÇIN ÇELEN - Isparta'da çig köfte ustasi Zahit Kabarik, dükkaninin önüne açtigi stantta, hayirseverlerin biraktigi yardimlarla ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine dokunuyor.

Kabarik, ihtiyaç sahipleri için bir seyler yapmaya karar verdi. Onlari incitmeden yardim etme arayisina giren Kabarik, Baglar Mahallesi'ndeki dükkaninin önüne stant kurdu.

Kabarik'in "Biz bize yeteriz" adini verdigi standa astigi "Ihtiyaci olan alsin, imkani olan biraksin" yazisi, kisa sürede herkesin dikkatini çekti.

Buraya önce kendi imkanlariyla gida paketleri birakan Kabarik, herkesin ihtiyaci kadarini aldigini görünce çok mutlu oldu.

Standin fotograflarinin sosyal medyada paylasilmasiyla hayirseverler de yardim kervanina katildi. Standa yag, bakliyat, çay ve seker gibi ürünler birakilmaya baslandi.

Ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdügü için çevresinde herkesin takdirini toplayan Kabarik, ramazan ayinin manevi iklimine de katki saglamanin mutlulugu yasiyor.

- Yardim yapan da alan da birbirini görmüyor

Iyilik hareketiyle gönüllere giren Kabarik, yasanilan zorlu günlerin dayanisma içerisinde daha rahat atlatilabilecegini söyledi.

Kendisinin de bu düsünceyle bir seyler yapmak istedigini aktaran Kabarik, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganiyla baslattigi kampanyadan esinlendim. Dar gelirli vatandaslara bir nebze de olsa yardim etmenin huzurunu yasiyorum." dedi.

Insanlardan bir seyler istemenin çok zor oldugunu anlatan Kabarik, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulasmak için harekete geçtiklerini dile getirdi.

Alanin da verenin de durumdan memnun oldugunu belirten Kabarik, söyle konustu:

"Insanlarin birbirini görmeden yardimlasma olsun istedim. Dostlarimizin yardimiyla böyle güzel bir olaya vesile olduk. Çok sayida kisi yardim yapmak istiyor. Insanlar buradan ihtiyacindan fazlasini almiyor. Hayirseverlerimiz sosyal medyadan ya da yoldan geçerken standi görüp marketten gida alip birakiyor. Allah hepsinden razi olsun. Hayirlarini kabul etsin."

- "Çok güzel bir hayir hareketi"

Bagis yapan Adnan Güney ise evinin uzak olmasina ragmen iyilik hareketine katilmak istedigini kaydetti.

Kampanyanin örnek olmasini isteyen Güney, "Daha önce ecdadimiz Osmanli'nin yaptigi sadaka tasi mantigini arkadasimiz bu sekilde günümüze tasimis. Çok güzel bir hayir hareketi." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 16.05.2020 11:13:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Doğum gününde LGS'den tam puan aldığını öğrenen depremzede Kerem, doktor olmak istiyor

2

Antalya'da çıkan orman yangını söndürüldü

3

Adana'da park halindeki saman yüklü tır yandı

4

GÜNCELLEME - Adana'da eşini öldüren, bacanağı ve yoldan geçen 2 kişiyi yaralayan zanlı tutuklandı

5

Hatay'da nakliye tırından düşen kamyonette hasar oluştu

6

Hatay'da üst geçit çalışmasında toprak altında kalan işçi yaralandı

7

Depremzede Efe LGS sınavından tam puan aldı

8

Hatay'da Gazze'ye destek için oturma eylemi düzenlendi

9

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

10

Isparta'da kamyonla hafif ticari aracın çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı