ING Türkiye ve ING Leasing'den EBRD ile kredi anlaşması

ING Türkiye ve ING Leasing

ING Türkiye ve ING Leasing'den EBRD ile kredi anlaşması

İSTANBUL - ING Türkiye ve ING Leasing, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile toplam 100 milyon avro ve 5 milyon dolar tutarında iki kredi anlaşması imzaladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye, EBRD ile Yeşil Ekonomi Finansman Programı (GEFF) ve Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı (WiB) kapsamında, toplam 95 milyon avro ve 5 milyon dolar tutarında anlaşma yaptı.

ING Leasing ise EBRD ile GEFF kapsamında, 5 milyon avro tutarında kredi anlaşması gerçekleştirdi.

Sağlanan bu kaynaklar ile sürdürülebilirlik odaklı ekonomi yatırımlarına ve kadın işletmelerine yönelik finansman desteğinin artırılması hedefleniyor.

EBRD'nin GEFF ve WiB programlarını birlikte sunduğu bu finansman, ING Türkiye ve ING Leasing ile EBRD arasında gerçekleştirilen ilk fonlama işlemi olma özelliğini de taşıyor.

ING Türkiye, bu anlaşma kapsamında sağlanacak fonların yaklaşık 85 milyon avroluk kısmını sürdürülebilirlik odaklı ekonomi yatırımlarını, 15 milyon avroluk kısmını ise kadın öncülüğünde yönetilen KOBİ'lerin güçlendirilmesini desteklemek amacıyla kullandıracak.

ING Leasing ise bu yeni kaynağı GEFF kriterlerine uygun olarak müşterilerine sunacak.

- "Sürdürülebilirliği stratejik önceliklerimizden biri olarak konumluyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede finans sektörünün önemli bir rolü olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Sürdürülebilirlikte güçlü temeller inşa ediyor ve sürdürülebilirliği stratejik önceliklerimizden biri olarak konumluyoruz. Sürdürülebilirliğe geçişi destekleme konusunda bankacılık sektöründe lider olma hedefiyle ilerliyoruz. Global uzmanlık ve deneyimimizi ülkemize aktararak müşterilerimizin yerli ve uluslararası piyasalarda finansman kaynaklarına ulaşmalarına destek oluyoruz. Sürdürülebilirlikte Türkiye'de kurumsal bankacılıkta aksiyon lideri olma hedefimiz doğrultusunda, konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Farklı danışmanlık ve finansman rolleriyle yeşil ekonomiye geçişi desteklerken, aynı zamanda iş hayatında kadınların güçlendirilmesini de önemsiyoruz. Bu kapsamda, EBRD ile başlattığımız bu işbirliğimizi oldukça değerli buluyor, sağlanan kaynağın, ticari bankacılık ve KOBİ segmentlerine yönelik desteğimizin genişletilmesine ve daha yeşil, kapsayıcı bir geleceğe ulaşmada ülkemize katkı sağlayacağına inanıyoruz."

- "Bu işlemler, yeşil ekonomiye geçiş destekleniyor ve kadınlara yönelik fırsatları genişletiyor"

EBRD Türkiye Başkan Vekili Oksana Yavorskaya da bu işlemlerin Türkiye'deki iki temel hedefi pekiştirdiğini belirterek,"Yeşil ekonomiye geçişi destekliyor ve daha kapsayıcı bir KOBİ ekosistemi için kadınlara yönelik fırsatları genişletiyor. Bu anlamda, ING Türkiye ve ING Leasing'i iş ortağı olarak kazanmaktan mutluluk duyuyor, ülkenin ve bölgenin daha yeşil, dirençli bir geleceğe doğru ilerlemesine destek olacak uzun vadeli bir işbirliği gerçekleştireceğimize inanıyoruz." açıklamasında bulundu.



Ekonomi 23.11.2023 12:35:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da narenciye balının hasadı başladı

2

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

3

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

4

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

5

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

6

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

7

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

8

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

9

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

10

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı