İngiliz Harris Antalya’da Müslüman oldu

İngiliz Harris Antalya’da Müslüman oldu

İngiliz Harris Antalya’da Müslüman oldu

İngiliz uyruklu Lousie Rose Harris, ziyaret için geldiği Antalya’nın Serik ilçesinde arkadaşından etkilenerek Müslüman oldu ve ismini ’Leyla’ olarak değiştirdi.
Daha önce Hristiyan inancına mensup olan İngiltere uyruklu Lousie Rose Harris, islamı seçerek Leyla ismini aldı. Serik ilçe müftülük binasında düzenlenen merasimde, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Din Hizmetleri Uzmanı Veysel Tosun, Dinler Bahçesi Rehber İmam Hatibi Sonay Yıldırım ve Lousie Rose Harris hazır bulundu.
İhtida merasiminde, Müftü Köksal tarafından Lousie Rose Harris’e İslam Dini, İman Esasları, Müslüman olmanın gereklilikleri ve Temel Dini Bilgiler hakkında bilgiler verildi. Anlatılanları dikkate dinleyen Lousie Rose Harris, bunların tamamına inandığını kabul ettiğini ifade ettikten sonra müftü ile birlikte Kelime-i Şehadet getirdi. Okunan Kur’an-ı Kerimi dinleyen Lousie Rose Harris büyük bir teslimiyet içerisinde İslamiyet’e ilk adımını attı.
İhtida Merasimi sonunda Harris’e İhtida belgesi ile birlikte İngilizce Kur’an-ı Kerim Meali ve Temel Dini Bilgiler Kitabı hediye edildi.


Güncel 27.12.2022 18:46:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Trafik kazasında hayatını kaybeden gencin organları 5 hastaya umut oldu

2

Hatay'da 600 çocuk ve ailesi "cami buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

3

Hatay'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Garanti BBVA BonusFlaş'ı yeniledi

5

Burdur'da kazada hayatını kaybeden genç son yolculuğuna uğurlandı

6

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ile "Global Lighthouse Network" ağına katıldı

7

Adana'da iki katlı binada çıkan yangında bir kişi yaralandı

8

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

9

Anamur'da öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı

10

Atakaş Hatayspor-Özbelsan Sivasspor maçının ardından