İngiltere ekonomisinde rekor küçülme

İngiltere ekonomisinde rekor küçülme

İngiltere ekonomisinde rekor küçülme

İngiltere ekonomisi, Nisan ayında yüzde 20.4 ile rekor seviyede daraldı. Söz konusu daralmanın, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını öncesi yaşanan en sert düşüşten 10 kat daha büyük olduğu ifade edildi.
İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere ekonomisinin bir önceki aya göre Nisan ayında yüzde 20.4 küçüldüğü bildirildi. Açıklamada, "Nisan ayındaki düşüş, İngiltere’nin şimdiye kadar gördüğü en büyük düşüş" ifadeleri kullanıldı. Daralmanın, 2008-2009 yılları arasındaki ekonomik gerilemenin tamamında görülen düşüşten 3 kat daha büyük ve yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını öncesi en sert düşüşten ise 10 kat daha büyük olduğu belirtildi. Ekonominin 3 aylık bazda ise yüzde 10.4 daraldığı ifade edildi.
İngiltere’de Covid-19’un yayılmasını önlemek amacıyla başlatılan karantina uygulamasının tam olarak uygulandığı ilk ay, Nisan ayıydı.


Güncel 12.06.2020 12:56:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya, turnuva ve kamplara yaptığı ev sahipliğiyle dünya okçuluğunun merkezi oldu

2

Narenciyenin gen merkezindeki "Turunç Yolu", görsel şölen sunuyor

3

Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

4

Sağlıklı midede asitli gıdalar tek başına sorun yaratmıyor

5

Adana merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 13 zanlı tutuklandı

6

Hatay'da "nitelikli yağma" iddiasıyla yakalanan 6 zanlı tutuklandı

7

Hatay'da bariyere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

8

Adana'da ahşap parke ve panel fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

9

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da konuştu:

10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da gençlerle buluştu: