İngiltere ve Hollanda’da maçlara Ramazan düzenlemesi

İngiltere ve Hollanda’da maçlara Ramazan düzenlemesi

İngiltere ve Hollanda’da maçlara Ramazan düzenlemesi

İngiltere Premier Lig’de Ramazan ayı boyunca oynanacak maçlarda, Müslüman futbolculara oruçlarını açmaları için süre tanınacak. Ayrıca Hollanda Futbol Federasyonu da oyuncuların oruçlarını açabilmelerine kolaylık sağlayacak düzenlemede çalışmalara başladı.
Ramazan ayının gelmesiyle Avrupa’nın önde gelen ligleri de Müslüman futbolcuların oruçlarını açabilmelerine kolaylık sağlamak için düzenlemelere gitti. Salah, Mahrez, Kante gibi birçok Müslüman yıldız oyuncunun top koşturduğu İngiltere Premier Lig, Ramazan ayı boyunca maçlara ’oruç’ arası verecek. Mücadele öncesi hakemler, takımlara oruç tutan futbolcuların olup olmadığını soracak ve eğer oruçlu oyuncu varsa, iftar saatine denk gelen dakikalarda futbolcuların oruçlarını açabilmeleri için oyun duracak.
Premier Lig’de alınan bu kararın ardından Hollanda Futbol Federasyonu da Müslüman oyuncuların oruçlarını açabilmeleri adına kolaylık sağlayacak düzenlemede harekete geçti.
Orkun Kökçü, Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup ve Doğan Erdoğan gibi Türk futbolcuların ter döktüğü Hollanda Eredivisie’de düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle hakemler oyuncuların oruçlarını açmasını bekleyecek ve ardından maç kaldığı yerden devam edecek.


Spor 23.03.2023 14:09:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı