İngiltere’de hemşirelerden tarihi grev

İngiltere’de hemşirelerden tarihi grev

İngiltere’de hemşirelerden tarihi grev

İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’da on binlerce hemşire, 106 yıl sonra ilk kez toplu iş bırakma eylemi başlattı. Hastanelerdeki binlerce randevu ve ameliyat iptal oldu.
İngiltere’de grev dalgası giderek büyüyor. Ülkede birçok meslek grubunun enflasyona karşı maaş zammı talebiyle başlattığı grevlere hemşireler de katıldı. İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’da Ulusal Sağlık Sistemi’nde (NHS) kilit role sahip on binlerce hemşire bugün greve gitti. Tarihi grev nedeniyle hastanelerdeki binlerce randevu ve ameliyat iptal oldu. Hemşireleri temsil eden en büyük sendikal yapı olan Kraliyet Hemşire Koleji (RCN), sendikanın 106 yıllık tarihindeki ilk grevinde kemoterapi, diyaliz, yoğun bakım üniteleri ve yeni doğan servislerinin hizmete devam edeceğini belirtti.

Grev dalgası Ocak ayına kadar sürebilir
RCN yalnızca İngiltere’de 47 bin hemşire kadrosunun boş olduğu NHS’deki personel sorununu da gündeme getirirken, hükümetin maaş konusunda yeniden müzakere masasına oturmaması durumunda grevin Ocak ayına kadar devam edeceğini belirtti. Sendika yüzde 19 zam talebinde bulunurken, İngiltere Sağlık Bakanı Maria Caulfield söz konusu oranının kabul edilebilir olmadığını ifade ediyor.
Hemşireler 20 Aralık’ta da grev yapacak. 21 Aralık’ta da ise binlerce ambulans ve acil servis çalışanı iş bırakacak.


Güncel 15.12.2022 14:53:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Arçelik'te üst düzey atamalar

2

Adana'da tartıştığı karısını öldüren zanlı tutuklandı

3

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

4

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

5

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

6

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

7

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

8

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

9

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

10

Futbol: Trendyol 1. Lig