İnsan hakları temalı yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

İnsan hakları temalı yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

İnsan hakları temalı yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kütahya’da, Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında derece giren öğrenciler ödüllendirildi.
Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla il merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende ödüllendirildi.
İnsan haklarının doğuştan gelen dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez ve güvence altına alınan haklar olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Bunların içinde de en güzeli çocuk hakları. Çocuk haklarının korunması, kendi geleceğinizi kurgulayabilmeniz için bu hakların bilincinde ve takipçisi olmanız için Dünya İnsan Hakları Günü, bir farkındalık günü. Ortak yaşamın, beraber yaşadığımız alanda birbirimize saygının, toplum olarak belli kurallar çerçevesinde varoluşumuzu perçinleyecek temel duyguyu ve bizim insan olarak yaşama dair beklentilerimizi kurgulayabilecek her şeyi düşünmek için bir fırsat. Bu farkındalığı, bu duygu bizlere yaşattıkları ve ortaya çıkardıkları eserler için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İlkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında Feyzanur Çetin birinci, Zeynep Eslem Turan ikinci, Gülnisa Ağar üçüncü oldu.
Ortaokullar arası düzenlenen şiir yarışmasında Berkay Yüksel birinci, Betül Bingöl ikinci, Ayşegül Üzel ise üçüncü oldu.
Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ise birinciliği İbrahim Kahraman, ikinciliği Hakan Sapmaz, üçüncülüğü Zeynep Bocut elde etti.
Tören, ödüllerin verilmesiyle birlikte sona erdi.


Güncel 31.12.2022 11:46:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

2

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

4

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

5

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

6

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

8

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

9

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

10

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı