İnsanlığa Suni Teneffüs

İnsanlığa Suni Teneffüs

Millet olarak yürek yakan bir acıyı yine yaşadık. Soma?da ki maden ocağında trafo patlaması sonucu çıkan yangında karbon monoksit zehirlenmesi ile 300?den fazla can kaybı yaşadık. O canlarla bizim de canlarımız gitti. Gözü yaşlı analar, eşler, çocuklar, kardeşler?  

Hükümetimiz 3 günlük yas ilan etti, bazı televizyon kanalları olay yerinden 24 saat canlı yayın yapıyor, ilginç olan ise aralardaki reklamlar. Bizim canlarımız yanarken gözlerimizden yaşlar akarken, televizyon kanalının ev reklamları, tatil reklamları, banka reklamları devam ediyor.  Ölen insanlar üzerinden rant sağlanıyor. 

Bunun yanında herkes bir suçlu arayışı içinde, sosyal medyada insanlar profil resimlerini değiştirmiş, kimisi madenci olmuş, kimisi insan olduğunu hatırlamış, kimisi hükümet istifa diyor, kimisi maden ocağının sahibini suçluyor. Bence asıl suçlu bizleriz. Hiç unuttuğumuz insanlığı sorguluyor muyuz?  Bu kazanın rabbimizin bize ölümü hatırlattığı bir olay olma ihtimalini hiç düşünüyor muyuz? Hiç ölmeyecekmiş gibi hırslarımızı, arzularımızı sorguluyor muyuz? 3 gün her kes suni yas tutacak, arkasından yine selfieler, belfieler devam edecek. Daha çok kazanma hırsı, arzusuyla insanlığı unutacağız, insanlara sevgiyi saygıyı unutacağız, insanlık yine can çekişmeye devam edecek.

Kendi şahsi kanaatim ise, hiçbir başbakan, veya hiçbir işveren böyle bir kaza olmasını istemez. Bütün çalışanların kendine göre riskleri vardır. İş kazalarının en büyük sebepleri arasında aşırı kendine güven, bana bir şey olmaz gibi sorumsuzluklar, boş vermişliklerle bireysel hatalar yatmaktadır. 

Dilerim ki, ülkemizin bütün illeri, ilçeleri, köyleri, kasabaları, cumartesi günü aynı anda meydanlarda bu ölen kardeşlerimize kuranlar okusun, mevlitler okusun.  Şehit düşen kardeşlerimize yapacağımız en büyük iyilik bu olur. Sosyal medyada profil resmi değiştirmeyle, birkaç resim yayınlamayla, hükümet protesto demeyle o ölen insanlara bir faydamız olmaz.  

Ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve duygularında samimi olanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Her zaman olduğu gibi yine ateş düştüğü yeri yakıyor? 

Sürç-i Lisan ettiysem af ola.

Saygılarımla,

Oktay ARSOY - Yazdı.



Güncel 25.10.2016 04:57:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: