Inter Akademi Türkiye dünya liglerinde oynayacak futbolcular yetiştirecek

Inter Akademi Türkiye dünya liglerinde oynayacak futbolcular yetiştirecek

Inter Akademi Türkiye dünya liglerinde oynayacak futbolcular yetiştirecek

MERSIN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekibi Inter'in, Mersin'deki akademisinde dünya liglerinde oynayacak futbolcularin yetistirilmesi hedefleniyor.

Inter ile Altun Lojistik Grubu'nun parçasi 3H Spor Okullari is birliginde 18 Temmuz'da kurulan Inter Akademi Türkiye, kentteki çalismalarina basladi.

Bu kapsamda kentin farkli noktalarinda kayit ofisleri açan akademi yetkilileri su ana kadar 300 sporcuyu bünyesine katti.

Kisa sürede yapilacak görüsmelerin ardindan Türkiye'nin farkli sehirlerine açilacak akademi ile Türk ve dünya sporuna önemli isimlerin yetistirilmesi hedefleniyor.

Merkez Yenisehir ilçesinde kurulan modern tesiste antremanlara baslayan akademi sporculari da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirlerine uyularak çalismalarini sürdürüyor.

3H Spor Okullari ortagi ve yöneticisi Hüseyin Gökten, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Inter'le görüsmelerinin olumlu sonuçlanmasinin ardindan kentte çalismalara hiz verdiklerini söyledi.

Kisa sürede Mersin'de ciddi yol aldiklarini dile getiren Gökten, bu süreçte kent merkezinde modern bir tesis kurduklarini kaydetti.

Diger ilçelerdeki çalismalarin devam ettigini aktaran Gökten, "Çok talep var. Bu talebi yerine getirmek için yatirimlari hizlandirdik. Diger sehirlerde de görüsmeler devam ediyor. Merkezdeki tesislerimizde sporcularimiz çalismaya basladi. Buralarda hijyen kurallari uygulaniyor. Çocuklarin sagligi bizim için önemli." diye konustu.

Gökten, Inter'in dünya futboluna önemli isimler kazandirdigini belirterek, kisa süre içerisinde kendilerinin de Türk ve dünya futboluna yildizlar kazandiracaklarini ifade etti.


- "Sporcularin basari hikayelerini yazmalarina zemin hazirlayacagiz"


Dünyadaki diger Inter Akademiler içerisinde en iyisi olmak istediklerini vurgulayan Gökten, söyle devam etti:

"Inter'den bir antrenör gelecek ve bizimle çalismalara katilacak. Dünyanin farkli ülkelerinde Inter Akademi var. Bizim iddiamiz bunlarin içerisinde hem etik degerde hem de branslarda en iyisi olmak. Biz basari hikayesini Mersin'den yazacagiz. Bu projeye çok inaniyoruz. Su anda yaklasik 300 sporcuyla hizmet veriyoruz. Öncelikli hedefimiz sporcularin iyi bir insan ve birey olmasini saglamak. Sosyal anlamda basarilarla hayata tutunmalarini saglamak. Akabinde ise sporcularin basari hikayelerini yazmalarina zemin hazirlayacagiz."

Gökten, Avrupa standartlarindaki egitimi kisa sürede Türkiye'de açacaklari okullarda uygulayacaklarini belirtti.

Inter metodunu saglikli bir sekilde oyunculara aktaracaklarini aktaran Gökten, "Dogru yapacagimiz islerle sistem içerisinde çikacak oyuncularin dünya liglerinde iyi bir oyuncu olmasini saglayacagiz. Mersin'de bu mesaleyi yaktik. Yakin zamanda, bu sadece Istanbul'da degil, talep ve potansiyel olan illerde kisa sürede organizasyonumuzu genisletecegiz." ifadelerini kullandi.

Inter Akademi Türkiye'de futbol egitimi alan Ilgaz Gökten ise büyük bir kulübün spor okulunda futbol oynadigi için mutlu oldugunu söyledi.

Sporculardan Yusuf Kaya da iyi bir futbolcu olma hayalini akademi sayesinde gerçeklestirecegini kaydetti.




Bölgeden 19.09.2020 13:15:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi