İnternet üzerinden yurt içi ve dışına psikoterapi hizmeti

İnternet üzerinden yurt içi ve dışına psikoterapi hizmeti

İnternet üzerinden yurt içi ve dışına psikoterapi hizmeti

ADANA (AA) - ISMIHAN ÖZGÜVEN - Tüm dünyayi etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle disari çikamayan ve psikolojik destege ihtiyaç duyanlara, Adana'da bir doktor internet üzerinden online terapi hizmeti sunuyor.

Yurt içinin yani sira ABD, Ingiltere, Azerbaycan, Arap ülkelerinden destege ihtiyaci olanlar, internet ortaminda baglandiklari terapistleriyle sorunlarina çözüm bulmaya çalisiyor.

Göz Hareketleriyle Duyarsizlasma Yeniden Isleme Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ruh Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Sümer Öztanriöver, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 nedeniyle insanlarin korkularinin fazla oldugunu ve bu nedenle psikoterapiye çok fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde bulunuldugunu söyledi.

Salgin nedeniyle daha önce yüz yüze yaptiklari görüsmelerin yerini online ortama biraktigini ifade eden Öztanriöver, "Su an terapilerin yüzde 50'ye yakini online görüsme seklinde. ABD, Ingiltere, Arap ülkeleri, Azerbaycan gibi birçok ülkeden online psikoterapi hizmeti alan kisiler var." diye konustu.

Yüz yüze yaptiklari görüsmelerde daha fazla ayrinti yakalama sansi bulduklarini ve terapide yogun duygulanimlar oldugunda müdahalenin daha kolay yapilabildigini aktaran Öztanriöver, online terapilerde ise bu sansin biraz daha düsük oldugunu belirtti.

Online terapiyle panik atak, depresyon, fobiler, travma sonrasi stres bozuklugu, obsesif kompulsif bozukluk gibi bütün psikiyatrik sorunlarla ilgilenebildiklerini dile getiren Öztanriöver, bu kapsamda "Göz Hareketleriyle Duyarsizlasma Yeniden Isleme (EMDR)" teknigini kullandiklarini söyledi.

Öztanriöver, bu yöntemde beyinde islenmeden kalan, davranislari, duygulari ve düsünceleri olumsuz yönde etkileyen travmatik anilari isleyerek etkisiz (nötr) hale getirdiklerini kaydetti.

Kisinin kendisiyle, çevresiyle ve dünyayla daha olumlu bir iliski gelistirmesine yardimci olduklarini vurgulayan Öztanriöver, online terapinin kisi için rahat ulasmasi ve kendi evinden, rahat bir ortamdan baglanmasi anlaminda avantajlarinin bulundugunu da belirtti.



Yurt Dünya 8.05.2020 11:32:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta çıkan yangında 10 hektar makilik alan zarar gördü

2

Şarkıcı Mert Demir Hatay'da konser verdi

3

Isparta’da bir apartmanda çıkan yangında daire ve çatı kullanılamaz hale geldi

4

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

5

Hatay'da otluk ve ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü

6

Mersin'de kayıp olarak aranan 17 yaşındaki kız çocuğu bulundu

7

GÜNCELLEME - Adana'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

8

Adana'da araç yangını söndürüldü

9

Muratpaşa'da atık toplayıcılarına yönelik proje başlatıldı

10

Doğu Akdeniz'de sıcak hava ve nemin etkisi devam ediyor