Irak Başbakanı Sudani: "Irak’ın İran’ın güvenliğini tehdit eden bir saha olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz"

Irak Başbakanı Sudani:

Irak Başbakanı Sudani: "Irak’ın İran’ın güvenliğini tehdit eden bir saha olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz"

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, "Irak’ın İran’ın güvenliğini tehdit eden bir saha olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Tahran ve Bağdat arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası meseleleri görüşmek üzere İran’ın başkenti Tahran’a geldi. Sudani, İran’a gerçekleştirdiği iki günlük resmi ziyaret kapsamında, Tahran’daki Sadabad Sarayı’nda İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarafından resmi törenle karşılandı. İkili görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Irak Başbakanı Sudani, ülkesinin topraklarında bulunan İran karşıtı silahlı grupların, İran’ın iç güvenliğine yönelik tehdit oluşturmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, "Irak’ın İran’ın güvenliğini tehdit eden bir saha olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Her iki ülkenin güvenliği, bölge için büyük bir önem taşıyor" dedi.
Ziyaretinin iki ülke arasındaki tarihi ilişkileri sürdürmeye yönelik olduğunu dile getiren Sudani, İran’a 2003’ten bu yana terör örgütü DEAŞ ile mücadelede verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti.


Güncel 29.11.2022 16:09:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

2

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

3

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

4

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı

5

Alanya'da kaçak tütün operasyonu düzenlendi

6

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yöneticilerine etkili iletişim ve liderlik eğitimi verildi

7

Red Bull sporcusu Costa, hareket halindeki trene iniş yapıp yeniden havalandı

8

Mersin'de orman sınırlarındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı

9

Gülsoy müjde vermeye devam ediyor

10

EY Mobilite Tüketici Endeksi'nin yeni sayısı yayımlandı