İlginizi Çekebilir


Irak Okçuluk Milli Takımı Türk başantrenöre emanet

Irak Okçuluk Milli Takımı Türk başantrenöre emanet

Irak Okçuluk Milli Takımı Türk başantrenöre emanet

ANTALYA - Türk okçuluk antrenörü Vedat Erbay, Irak Okçuluk Milli Takımı'nın başantrenörü oldu.

Uzun yıllar Türk Milli Takımı'nda, başta olimpiyatlar olmak üzere Türkiye'yi tüm kategorilerde sporcu olarak temsil eden ve milli takımda antrenör olarak görev yapan Vedat Erbay, 2. kez Irak Okçuluk Milli Takımı’nın başantrenörlüğüne getirildi.

Irak Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Raad Hamudi ve Irak Okçuluk Federasyonu Başkanı Saad el Meşhedani'nin de katılımıyla Bağdat’ta düzenlenen imza töreninde Erbay, bir yıllık sözleşmeye imza attı.

Vedat Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden Irak Milli Takımı Başantrenörlüğü görevine getirildiği için mutlu olduğunu söyledi.

İlk kamplarını Bağdat'ta 18 sporcu ile yapacaklarını belirten Erbay, şöyle konuştu:

"İlk hedefimiz 6-11 Mayıs tarihlerinde Irak’ın Süleymaniye kentinde yapılacak olan Asya Okçuluk Kupası olacak. Burada iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Bu turnuvanın ardından Antalya'da kampa gireceğiz. Kamp bitiminde Konya'da 9-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları'na katılacağız. Irak Milli Takımı, yabancısı olmadığım bir takım. Daha önce de milli takımı çalıştırmıştım. Sporcularımı tanıyorum. Irak'ı uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız."

Erbay, Irak Milli Takımı'nda 2012-2015 yıllarında yaptığı başantrenörlük görevinde, Arap ülkeleri arasında tüm kategorilerde birincilikler aldıklarını söyledi.

Erbay ayrıca, büyüklerde Avrupa Kupası ikinciliği, dünya kupası ikinciliği gibi önemli dereceler elde ettiklerini belirterek, gençler ve kadet kategorilerinde ise dünya şampiyonluğuna ulaşan sporcuları olduğunu kaydetti.



Bölgeden 22.04.2022 11:06:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Lokman Hekim Sağlık Grubu'ndan hayat kurtaran kalp krizi önlemleri

2

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde görev değişikliği

3

ALKÜ ile Irak üniversiteleri arasında işbirliği protokolü imzalandı

4

Garanti BBVA'dan yılın ilk çeyreğinde 25 milyar 398 milyon 699 bin lira net kar

5

Kahramanmaraş'taki "İrişkit Festivali"nde 46 metrelik mangalda irişkit pişirildi

6

Üniversiteler Arası Spor Müsabakaları ile Halk Dansları Türkiye Şampiyonası, Antalya'da başladı

7

ATÜ'de "Diplomasi Zirvesi: Şekillenen Yeni Dünya" programı başladı

8

Antalya merkezli "change" araç operasyonunda 2 kişi tutuklandı

9

Antalya Düşünce Platformu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan'ı konuk etti

10

Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası'nın 2. etabı Antalya'da tamamlandı