Tarih: 29.09.2020 23:53

Irak Ticaret Ateşesi Salman, Kahramanmaraş'ta iş insanlarıyla toplantı yaptı

Facebook Twitter Linked-in

KAHRAMANMARAS (AA) - Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiligi Ticaret Atesesi Servet Akram Salman, "2019 yilinda Irak ve Türkiye arasindaki ticaret hacmi 13 milyar dolar olarak gerçeklesti. Bizler bu meblagin daha da yükseltilebilecegine inaniyoruz. Çünkü bu potansiyele sahibiz." dedi.

Salman, Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odasi'nin (KMTSO) 23'üncü olagan meclis toplantisinda yaptigi konusmada, Türkiye ile Irak arasinda çok büyük ve saglam iliskilerin bulundugunu söyledi.

Kahramanmarasli is insanlarini Irak'a yatirim yapmaya davet eden Salman, söyle konustu:

"Ben 4 yildir Türkiye'de görev yapiyorum. Bu sürede iki ülke arasindaki ticari iliskilerin gelistirilmesi hususunda her türlü gayreti su ana kadar gösterdim. Bundan sonra da göstermeye hazirim. Türk is adamlarini bir çok alanda yaptiklari atilimlardan dolayi takdir ediyorum. Bizler burada bu ticari iliskilerimizi daha da derinlestirmek ve büyüterek ileriye tasimak için bulunuyoruz. Bildiginiz gibi 2019 yilinda Irak ve Türkiye arasindaki ticaret hacmi 13 milyar dolar olarak gerçeklesti. Bizler bu meblagin daha da yükseltilebilecegine inaniyoruz. Çünkü bu potansiyele sahibiz."

KMTSO Baskani Sahin Balcioglu da salgin sürecine ragmen ticari hayatin devam ettigini belirtti.

Istihdamlarinin salgindan önceki rakamlarina geldigini ve birazda geçtigini aktaran Balcioglu, "Bunda devletimizin destegini çok fazla gördük. Bize bu konuda çok fazla destek oldular. Bu konuda emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz. Ihracatimiz -54'leri gördü ama çok sükür onu da toparladik ve 3'leri 4'leri görecek hale geldik." ifadelerini kullandi.

Kahramanmaras'ta savunma sanayisiyle ilgili ilk adimin atildigi dile getiren Balcioglu, sunlari kaydetti:

"Sadece Kahramanmaras'i degil, bölgeyi düsünerek attigimiz adimda, DOGAKA destegiyle Kahramanmaras, Osmaniye ve Hatay'i da içine alan bir savunma sanayisi arastirmasi baslattik. Biz savunma sanayisini sadece silah ve mermi olarak düsünmüstük. Ama savunma sanayisi maalesef bu degil. Bir tankin üstüne örtülen bir örtüyle, tankin radarlara görünmedigi bir sistem var. Bizim bu sistemi yapabilecek, tekstilde güçlü bir sanayimiz var. Bu sanayi ve çarklari çeviren küçük sanayi diye tabir ettigimiz sanayi sitesinde devasa bir bilgi birikimiyle güç var. Biz bunun arastirmasina basladik."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —