İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani: "AB ve İngiltere’nin yaptırımlarına karşılık vereceğiz"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani:

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani: "AB ve İngiltere’nin yaptırımlarına karşılık vereceğiz"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’nin İran’a uyguladığı yaptırımlara karşılık vereceklerini söyleyerek, "Yaptırımların, İran milletinin dış müdahale ve komplolarla başa çıkma kararlılığını etkilemeyeceğini çok iyi biliyorlar" dedi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’nin İranlı kişi ve kurumlara uyguladığı yaptırımlara ilişkin konuştu. Kenani, yaptırımlara İran tarafından da karşı yaptırım uygulanacağını söyleyerek, "AB ve İngiliz rejiminin bu eylemi, İran gerçeklerini doğru bir şekilde anlama konusundaki zihinsel yetersizliklerinin yanı sıra İran İslam Cumhuriyeti’nin otoritesine ilişkin kafa karışıklıklarının bir işaretidir" ifadelerini kullandı.
Kenani, uygulanan yaptırımların İran’da son dönemdeki başarısızlıklarına karşı duydukları çaresizlik, hayal kırıklığı ve öfkenin bir işareti olduğunu söyleyerek, "Avrupa ve İngiltere’nin İslam Konseyi’nin bazı üyelerine, İran’ın adli, askeri, kolluk kuvvetleri ve kültürel yetkililerine yönelik son yaptırım tedbirleri, son dönemdeki başarısızlıklarına karşı duydukları çaresizlik, hayal kırıklığı ve öfkenin bir işareti. Yaptırımların İran milletinin dış müdahale ve komplolarla başa çıkma kararlılığını etkilemeyeceğini elbette çok iyi biliyorlar. İran İslam Cumhuriyeti, bu tür başarısız politikalara karşılık verme hakkını saklı tutuyor ve yakında AB ve İngiltere’de insan hakları ihlalcilerine ve terörü destekleyenlere karşı yeni yaptırımların listesini açıklayacak" dedi.
AB, dün İranlı 18 kişi ve 19 kuruluşu yaptırım listesine dahil ettiğini duyurmuş, İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, yaptırım listesine çok sayıda İranlı kişi ve kuruluşun eklendiği açıklanmıştı.


Güncel 24.01.2023 11:16:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor