İran, Yunan tankerlerinin mürettebatını serbest bırakacak

İran, Yunan tankerlerinin mürettebatını serbest bırakacak

İran, Yunan tankerlerinin mürettebatını serbest bırakacak

Yunan Ticaret Gemileri Denizciler Birliği, İran’ın, Mayıs ayında Körfez’de ele geçirdiği iki Yunan tankerinin mürettebatını serbest bırakmayı kabul ettiğini açıkladı. İran, ABD’nin Yunanistan’daki İran bayraklı bir tankere ait petrole el koymasına yanıt olarak iki Yunan tankerini ele geçirmişti.
Yunan Ticaret Gemileri Denizciler Birliği, İran’ın, tankerlerin mürettebatının değiştirilmesini kabul ettiğini ve kısa süre içinde ülkelerine dönmelerine izin verdiğini duyurdu. Açıklamada, Orta Doğu Körfezi’nde bulunan 2 Yunan tankerinin ne zaman serbest bırakılacağının henüz net olmadığı belirtildi.
Olay nedeniyle İran ile ABD arasında gerginlik arttıkça Atina ve Tahran arasındaki ilişkiler de gerilmişti. Eski adı Pegas olan İran bayraklı tanker Lana, Nisan ayında Yunanistan tarafından ele geçirilmiş ve aylarca alıkonulmuştu. ABD, yaptırımlar nedeniyle petrol yükünün bir kısmına el koymuştu. Motor sorunları yaşayan Lana, Temmuz ayında resmi olarak serbest bırakılmıştı. O zamandan beri Pire açıklarında demirli olan gemi, ABD’nin el koyduğu ve İran’a geri dönmesi beklenen petrol kargosunu geri aldı.


Güncel 13.09.2022 12:17:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı