İş adamları Türkiye ve Zimbabve arasındaki ilişkileri geliştirmeye hazır

İş adamları Türkiye ve Zimbabve arasındaki ilişkileri geliştirmeye hazır

İş adamları Türkiye ve Zimbabve arasındaki ilişkileri geliştirmeye hazır

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu Zimbabve Devleti Ankara Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.
SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu Zimbabve Devleti Ankara Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka ile bir araya geldi. SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu ziyarette, Türkiye ile Zimbabve arasında ki ekonomik, ticari, kültürel ve siyasal ilişkilere değinerek her iki ülke arasında köklü ilişkilerin olduğunu belirtti. Ziyarette konuşan Ferudun Cevahiroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde, bütün Dünya devletleri ile en üst düzeyde ilişkiler kurdu. SANKON yönetim kurulu olarak, Türkiye ile Zimbabve arasındaki ekonomik, ticari, ithalat ve ihracat ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla işbirliği içerisinde çalışmalar yapmaya ve Zimbabve Devleti’nin kalkınmasına yönelik projelerinde Türk şirketleri olarak görev almaya hazırız" dedi.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Zimbabve Devleti Ankara Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka ise, "SANKON Genel Başkanı sıfatıyla Büyükelçiligimize yapmış olduğunuz ziyaret için çok teşekkür ederim. Zimbabve Devleti olarak Türkiye ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz. İki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla SANKON gibi güçlü bir Türkiye kuruluşu ile işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.
Büyükelçi Mutiwazuka konuşmasından sonra toplantıya katılan iş adamlarına Zimbabve Devleti’nin yatırım olanakları hakkında bilgiler verdi.


Güncel 23.03.2021 15:18:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: