İş Bankası, 2'nci Tarım Girişimciliği Yarışması'nı düzenliyor

İş Bankası, 2

İş Bankası, 2'nci Tarım Girişimciliği Yarışması'nı düzenliyor

ISTANBUL (AA) - Türkiye Is Bankasi, tarim alaninda teknolojiye dayali yenilikçi uygulamalarin sektöre katilimini saglamak ve bu girisimlerin ölçeklenmelerine katki sunmak amaciyla Tarim Girisimciligi Yarismasi düzenliyor.

Türkiye Is Bankasi'ndan yapilan açiklamaya göre, girisimler, tarim ile ilgili projelerinin detaylarini yazarak basvurularini 6 Kasim 2020'ye kadar isbankasitarimyarismasi.com üzerinden yapabilecek. Toplanan basvurular arasindan yarismaya katilacak girisimler belirlenecek ve projeler, alaninda önde gelen jüri üyelerince degerlendirilecek.

Yarisma sonunda yapilacak jüri sunumlarinin ardindan seçilecek girisimler, Is Bankasi tarafindan belirlenecek büyük ödülün sahibi olmaya hak kazanmanin yani sira, Bankanin ana destekçisi oldugu Workup Girisimcilik Programi’na girmeye hak kazanacak.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Sahismail Simsek, pandemi döneminin, tarimin vazgeçilmez ve stratejik bir sektör oldugunu gösterdigini belirterek, sürdürülebilir tarim için teknoloji kullaniminin ve tarim girisimciliginin artmasi gerektigini kaydetti.

Simsek, "Is Bankasi olarak, tarimda teknolojik dönüsüme büyük önem veriyor ve buna yönelik Dijital Tarim Çözümü, ImeceMobil gibi çesitli projeler hayata geçiriyoruz. Tarim sektöründe yeni girisimlerin ortaya çikarilmasi ve desteklenmesi amaciyla Tarim Girisimciligi Yarismasi’ni ikinci kez düzenliyoruz. Bu yarisma ile tarim alaninda yenilikçi projelerin artmasini ve girisimcilerin tarim odakli projelere imza atmalarini özendirmeyi amaçliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Is Bankasi'nin ana destekçisi oldugu ve Kolektif House bünyesinde 2017 yilindan bu yana sürdürülen Workup Girisimcilik Programi, ülke ekonomisi için katma deger yaratabilecek teknoloji odakli, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir is modellerine sahip girisimleri desteklemeye devam ediyor. Programdan simdiye kadar toplam 60 girisim mezun oldu.



Yurt Dünya 23.10.2020 17:20:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de narenciye balı hasadı yapıldı

2

Adana'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı açık saha tesislerinin toplu açılışı yapıldı

3

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerle sürüyor

4

Hatay'da otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusunu itfaiye kurtardı

5

Bakan Yumaklı'nın katılımıyla Antalya'da orman yangını tatbikatı yapıldı

6

Isparta'da şarampole devrilen otomobilin sürücüsü öldü

7

Mersin'de kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

8

Hatay'da kıyı şeridinde temizlik yapıldı

9

Akdeniz Üniversitesinde bilimsel başarılar ödüllendirildi

10

Antalya'daki teleferik kazasında kurtarma ekiplerinin kask kamerasındaki görüntülere ulaşıldı