"Işığı görmek için" milletvekilinden yardım istedi

"Işığı görmek için" milletvekilinden yardım istedi

BURDUR (AA) - Burdur'un Bucak ilçesinde yasayan 59 yasindaki dogustan görme engelli Selma Köleoglu, hasretini çektigi isiga kavusmak için tedavi olmak istiyor.

Ilçeye bagli Ürkütlü köyünde köylülerin destegiyle yasamini sürdüren 59 yasindaki Köleoglu, dogdugu günden beri hayati karanlik yasiyor.

Maddi durumu elvermedigi için doktora gidemedigini ifade eden Köleoglu, "isigi görme" umuduyla AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Ugur'dan yardim istedi.

Köyünde düzenlenen toplantinin ardindan yanindakilerin yardimiyla Ugur'un yanina gelen Köleoglu, tedavi olma talebini aktardi.

Sandalyede oturan kadinin derdini diz çökerek dinleyen Ugur da "isigi görsem yeter" diyen engelli kadinin tedavisi için girisim baslatti. Göz doktorunu telefonla arayan Ugur, ayni gün için randevu aldi.

Milletvekilinin ilgisiyle duygulanan Köleoglu, bir süre göz yasi döktü.

- "Bir karis görsem kendimi idare ederim"

Köleoglu, AA muhabirine, anne ve babasini erken yasta kaybettikten sonra felçli kardesiyle hayatta yalniz kaldigini söyledi.

Kardesinin de hastaligindan dolayi kendisine bakamadigini dile getiren Köleoglu, köyde hayirseverlerin yardimiyla geçindigini anlatti.

Az da olsa bu dünyada isigi görmek istedigini belirten Köleoglu, "Allah'tan umut kesilmez tedavi olma sansim hiç olmadi. Bir karis görsem kendimi idare ederim. Elimden bir tutan olmayinca hiç bir yere gidemiyorum." diye konustu.

Milletvekili Ugur da Köleoglu'nu tedavi ettirmek için girisimde bulundugunu aktardi.

Engelli kadinin Bucak Devlet Hastanesi'nde doktorlara muayene olacagini belirten Ugur, "Teyzemizin ilk muayenesi için doktordan randevusunu hemen aldik. Tedavi sürecini doktorlarimizla planlayacagiz. Bir yaraya derman olabilirsek bizim en büyük kazancimiz olur. Teyzemiz insallah sifa bulur, özlemini çektigi isiga kavusur." ifadelerini kullandi.




Yurt Dünya 4.09.2020 11:52:33 0