İskenderun'daki uluslararası liman, Lübnan'a destek için hazır

İskenderun

İskenderun'daki uluslararası liman, Lübnan'a destek için hazır

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'in Beyrut ziyareti sirasinda Iskenderun ve Mersin uluslararasi limanlarinin Lübnan'in hizmetinde olacagina yönelik açiklamasina Iskenderun'dan destek geldi.

LimakPort Iskenderun Uluslararasi Liman Isletmeciligi Genel Müdürü Gündüz Arisoy, AA muhabirine, Lübnan'a tüm imkanlariyla yardim etmek ve destek olmak için hazir olduklarini belirtti.

Arisoy, Beyrut'taki patlama neticesinde bir süreligine kullanim disi kalan limanin alternatifi olarak LimakPort Iskenderun Limani'nin kapasitesi ve hizmet kalitesiyle yardima hazir oldugunu bildirdi.

Böylesi zor bir durumda dost ülke Lübnan'a destek için tüm imkanlari seferber etmeye hazir olduklarini vurgulayan Arisoy, söyle devam etti:

"LimakPort Iskenderun, 1 milyon TEU konteyner, 4 milyon ton dökme genel kargo, 200 bin adet araç kapasitesine sahip 15 bin metrekare depolama alani ve 1 milyon metrekarelik sahasi ile Beyrut için gelebilecek ekstra yükler için yeterli kapasitesi mevcuttur. Transit islemleri hizli bir sekilde tamamlanip sevkiyata hazir hale getirilecektir. Limanimiza 14 adet konteyner hatti haftalik 11 adet servis ile ugrak yapmaktadir. Ayrica tarifesiz sefer yapan her turlu dökme, genel kargo ve Ro-Ro gemisi yanasabilmektedir. Limanimiz 552 metre ve 370 metrelik lineer rihtimlari ve 260 metrelik çift tarafi parmak iskelesi ile toplamda bin 442 metre rihtim uzunlugu ve 15,5 metre su derinligi ile 400 metre uzunluga 160 bin GRT'a kadar gemileri kabul edebilmektedir."

Iskenderun'un Beyrut'a yaklasik 400 kilometre uzaklikta oldugunu aktaran Arisoy, Beyrut'a 6 saatlik surede ulasilabileceginin mümkün oldugu anlatti.

- "Yardima ve hizmete hazir"

Bu sayede Lübnan'in ithalat ve ihracat trafiginin aksamadan devam edebilecegini belirten Arisoy, "Pandemi dönemi ve patlamanin etkisi ile zor günler yasayan Lübnan'in bir de ithalat ve ihracat trafiginin aksamasi daha da büyük sorunlara yol açacaktir. LimakPort Iskenderun Limani, Lübnan'a en yakin alternatif liman olarak yardima ve hizmete hazirdir." ifadesini kullandi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Hikmet Çinçin de Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'in, açiklamalarini desteklediklerini kaydetti.

Iskenderun'un önemli bir liman bölgesi olduguna deginen Çinçin, "Daha önceki yillarda da mesela Irak krizinde de çok önemli bir lojistik üs olarak görev yapmis bir yer Iskenderun Limani. Altyapisi da müsait, Lübnan'in hizmetinde de olacak olmasi tabii ki mümkün. Bizler de destekliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.



Politika 12.08.2020 10:57:38 1
Rıza karadağlı
12.08.2020 16:41:54
Şaka gibi önce limanı adam gibi çalıştırmayı öğrenin ben bir şöförüm her girip çıktığımda lanet okuyorum size eziyet giriş kayıtta başlıyor yolları bozuk uluslararası dediğiniz limanda bir tane kantar çalışıyor km lerce kuyruk oluşuyor kantarın üzerinde on dakikadan fazlabeklediğimiz oluyor sizden daha küçük olan ayakaş ve tosyalı limanları daha seri ve eziyetsiz

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı