Osmaniye Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü il düzeyinde altı yüz yetmiş bir işyerinde işyeri yetkilileri ile işgücü piyasası analizi için anket çalışması yapıyor.10.09.2012 tarihinde başlayanbu çalışma Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 10 ve daha fazla çalışana sahip tüm işyerlerinde31.10.2012 tarihine kadaruygulanacak. Anket çalışması İş ve meslek danışmanları tarafından işyerlerinden randevu alınarak, yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılacak ve işyerlerine ait bilgiler kesinlikle gizli tutulacaktır.
Ülke ekonomisinde üretim faktörleri arasında önemli bir yere sahip olan ?işgücü? doğrudan insan unsurunu içermektedir. İşyeri yetkililerinin doldurduğu anket çalışmasında işgücünün yerel fotoğrafı çekilecek. Bu çalışmayla,Osmaniye?nin istihdam durumu, işverenin talep ettiği işgücü profili,işgücünün mesleki eğitim ihtiyaçları,temininde güçlük çekilen meslekler, gelecek kısa dönemde işgücünün eğilimleri ölçülerek, işgücünün yapısı ortaya konacak. 81 ili kapsayan anket çalışması sonucunda elde edilen bilgilerle işgücü piyasasındaki sorunların çözümüne yönelik politikalar geliştirilecek. İllerin ekonomisinin ihtiyaç duyduğu meslekler belirlenecek ve 2013 yılında düzenlenecek kurslarının, hangi meslek dallarında açılacağı tespit edilecek.
İşsizlikle ilgili sorunların çözümüne yönelik politikaların belirlenmesi işyerlerinden doğru, güncel ve güvenilir bilgi alınmasıyla mümkün olacaktır. Bu araştırma aynı zamanda işverenin ihtiyacını karşılamak için yapılmakta, araştırma sayesinde bir ile daha çok istihdam teşviki gelebilmektedir. Bu nedenle işverenden alınan bilgiler önem taşımaktadır. İşverenin, işyerine ait bilgileri kesinlikle gizli tutulacaktır.
Araştırma sonuçları Osmaniye İl Müdürlüğünün hem iş arayana hem de işverene daha etkin hizmet sunması açısından önem taşımaktadır. 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 21. maddesi gereğince anketin doldurulması zorunlu olup anketin doldurulmaması durumunda idari para cezası uygulanabilecektir.