Isparta Valisi Aydın Baruş, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

Isparta Valisi Aydın Baruş, AA

Isparta Valisi Aydın Baruş, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

ISPARTA - Isparta Valisi Aydın Baruş, Anadolu Ajansının gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları makamında inceleyen Baruş, "Haber" kategorisinde Muhammed Enes Yıldırım'ın "Boğazda bir dev", "Çevre-Yaşam" kategorisinde İsa Terli'nin "İstanbul'da şimşekli gece", "Spor" kategorisinde ise Dursun Aydemir'in "Dünyanın sultanları" oyladı.

Baruş, bu yıla özel eklenen "Deprem: Umut" kategorisinde Altuğ Can Sencar'ın "Depremin umudu", "Gazze: Kanıt" kategorisinde de Montesar Alsawaf'ın "Masumiyet" fotoğraflarını seçti.

Baruş, 2023'ün Türkiye açısından zor bir yıl olduğuna dikkati çekerek, "Depremlerde yaşanan acılar, milletimizin belleğinde derin izler bıraktı. Depremde o manzaralara şahit olmak moral bozucuydu. Devletimizin süratli bir müdahalesiyle deprem yaşayan vatandaşlarımızın kurtarılması hem de yaşam şartlarının iyileştirilmesi, geçici ihtiyaçların giderilmesi yönünde çok büyük gayretler sarf edildi." dedi.

Deprem bölgesinde çekilen fotoğrafları görünce o günü tekrar hatırladığını belirten Baruş, "Milletimizin umudunu yeşertecek çocukların kurtarılması güzel fotoğraftı. 2023 büyük bir katliamın başlangıcı. 7 Ekim'de Gazze'de İsrail'in vahşi saldırıları başladı, halen de devam ediyor. Saldırılarda katliamlarda çok iç acıtıcı, elem verici fotoğraflar görüyoruz. Çocukların hiç acımadan katledildiğine şahit oluyoruz." ifadelerini kullandı.




Yurt Dünya 24.01.2024 14:27:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

2

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

3

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

4

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

5

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

6

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı

7

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı

8

Antalya'da Gaziantep Yemek Şenliği düzenlendi

9

Alanya'da hırsızlık zanlısı tutuklandı

10

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde hak sahiplerinin 3'te birinden fazlası evine kavuştu