Isparta ve Burdur'da 11 bin 848 öğrenci LGS heyecanı yaşadı

Isparta ve Burdur

Isparta ve Burdur'da 11 bin 848 öğrenci LGS heyecanı yaşadı

BURDUR (AA) - Burdur ve Isparta'da Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda gerçeklestirilen merkezi sinav sona erdi.

Burdur'da 83 okulda gerçeklestirilen sinava 4 bin 307 ögrenci katildi. Evde sinav hizmeti alan 2 ögrenci de okullardaki heyecana ortak oldu.

Il Milli Egitim Müdürlügü yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi okullari ve siniflari dezenfekte ederek temizledi.

Ögrenciler okul bahçelerine girerken maskeleri degistirildi, yeni maskelerini takan ögrenciler sosyal mesafe kuralina uyarak içeri alindi.

Tedbirler kapsaminda velilerin sinav bahçesine girmelerine izin verilmedi.

- "Sinav genel olarak kolaydi"

Sehit Akif Altay Ortaokulunda sinava giren Emre Özçelik, sinavin genel olarak kolay oldugunu söyledi.

Yapabildigi sorularin daha çok oldugunu belirten Özçelik," Sinav, Türkçe haricinde beklentimi karsiladi. Diger derslerin hepsinden eminim." dedi.

Azra Koçak da sinavin kolay oldugunu ifade ederek "Sözel dersler ve Fen Bilgisi kolaydi, matematik de biraz zorlandim ama güzel bir sinav oldu." diye konustu.

- Isparta

Isparta'da 7 bin 541 ögrenci il genelinde 134 okulda LGS heyecani yasadi.

Nazmiye Demirel Ortaokulunda sinavdan çikan ögrencilerin sevinçli oldugu görüldü.

Okul bahçesinde görevli ögretmenler, sinav çikisinda ögrencileri sosyal mesafeye uymalari konusunda uyardi.

Sinav merkezi olan okullarda 29 bin maske dagitilirken 2 bin 111 ögretmen görevlendirildi.



Yurt Dünya 20.06.2020 17:01:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca'da şehit ve gazi ailelerine iftar verildi

2

Vali Şahin, şehit yakınları ve gaziler ile iftar programında bir araya geldi

3

Anamur Kaymakamı Kemal Duru'dan şehit aileleri ve gazilere ziyaret

4

Osmaniye’de geleneksel sokak iftarı

5

Koç Holding 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

6

TSK Mehmetçik Vakfı, Adana'da mevlit okuttu

7

MHP Feke İlçe Başkanlığınca iftar programı düzenlendi

8

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı iftar programı düzenledi

9

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Osmaniye'de konuştu:

10

GÜNCELLEME - Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin aranan zanlı yakalandı