Isparta’da ilk kez tıbbi ve aromatik bitkiler uygulama ve gözlem bahçesi kuruldu

Isparta’da ilk kez tıbbi ve aromatik bitkiler uygulama ve gözlem bahçesi kuruldu

Isparta’da ilk kez tıbbi ve aromatik bitkiler uygulama ve gözlem bahçesi kuruldu

Isparta’da bir lise bahçesinde farklı tıbbi ve aromatik bitki fideleri kullanılarak; ilk kez tıbbi ve aromatik bitkiler uygulama ve gözlem bahçesi kuruldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Tarım Alanında İşbirliği Protokolü çerçevesinde Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) ile Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı. Bu çerçevede Isparta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğrencilerine “Uygulamalı Organik Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitimi” verildi.

Isparta’da ilk
MAREM personelleri Ziraat Yüksek Mühendisleri Bilal Demir, Hasan Aslancan ve Erdinç Günay tarafından öğrencilere teorik ve uygulamalı olarak tıbbi ve aromatik bitkiler anlatıldı. Eğitim çerçevesinde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde farklı tıbbi ve aromatik bitki fideleri kullanılarak; Isparta’da ilk kez tıbbi ve aromatik Bitkiler uygulama ve gözlem bahçesi kuruldu. Bu eğitimle işbirliği sözleşmesinin amacı olan ortaöğretim öğrencilerine tıbbi ve aromatik bitkiler ile ilgili farkındalık sağlandı.


Güncel 11.10.2022 15:45:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da çeşitli suçlardan aranan 14 kişi yakalandı

2

Milli okçu Mete Gazoz ve teknik direktör Ergin, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Hayat Finans'tan KOBİ'lere yönelik dijital bankacılık modeli

4

Adana'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

5

Isparta'da ağaç dallarına konan sığırcıklar güzel görüntü oluşturdu

6

Hatay'da devlet desteğiyle üretimi sürdüren mozaik sanatçıları Avrupa'ya açıldı

7

Eksim Holding'in "Genç Enerji İşe Alım Programı"nda yeni dönem başvuruları başladı

8

NetWork'ten kışa özel aksesuar koleksiyonu

9

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti göreve başladı

10

BAİB üyesi Mehmet Ali Can, başkan adaylığını açıkladı