Ispartalı öğrenci LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu

Ispartalı öğrenci LGS

Ispartalı öğrenci LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu

ISPARTA - Doğa Koleji'nin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda, Isparta'dan Salih Emre Karakulak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Şehit Ömer Sarı Ortaokulu öğrencisi Karakulak, sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alma başarısı gösterdi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından duygularını basın mensuplarıyla paylaşan 14 yaşındaki Karakulak, yıl boyunca düzenli ve disiplinli bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Sonucun kendisi için sürpriz olmadığını dile getiren Karakulak, "Sonucun böyle geleceğini tahmin ediyordum, bir tık rahattım. Derslerin temeline odaklandım, bolca soru çözdüm. Paragraf soruları çok önemliydi. Kaygılarımı da soru çözerek aştım." dedi.

Gelecekte mühendislik alanında ilerlemek istediğini belirten Karakulak, lise tercihini Galatasaray Lisesi ya da Ankara Fen Lisesi gibi okullardan yana kullanmayı düşündüğünü ifade etti.

Salih Emre Karakulak'ın babası Ramazan Karakulak da oğlunun başarısından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Oğlunun okulda dersleri dikkatle dinlediğini ve evde ödevlerini zamanında yaptığını söyleyen baba Karakulak, "Saatlerce masa başında çalışan biri değildi. En büyük avantajı, okuldaki dersi iyi dinlemesiydi." dedi.

Sınav sürecinde aile olarak çocuklarının motivasyonunu yüksek tutmaya çalıştıklarını vurgulayan Karakulak, "Bu sürece kendine güvenerek başladı. Deneme sınavlarında başarılı bir grafik çizdiği için biz de kaygılanmadık. Sürecin sonuna doğru biraz sıkıldılar ama biz de yanında olmaya çalıştık. En büyük dileğimiz, vatanına ve milletine faydalı bir birey olması." diye konuştu.

Anne Gülay Karakulak ise oğlunun başarısının beklenen bir sonuç olduğunu, ancak sınavda küçük bir hata yapma ihtimalinin kendilerini endişelendirdiğini ifade etti. Sonucu dikiş kursundaki arkadaşlarıyla birlikte öğrendiğini anlatan Karakulak, "Sonucu görünce çok mutlu olduk, gözyaşlarıma hakim olamadım." dedi.




Yurt Dünya 11.07.2025 21:39:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

2

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

3

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

4

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

5

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

6

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı

8

TT Ventures girişim hızlandırma programı PİLOT'un 14. dönem başvuruları başladı

9

NetWork kış sezonu için kürk dokulu dış giyim seçkisini tanıttı

10

Türkiye Açık Para Golf Turnuvası, Antalya'da başladı