İsrail’de binlerce kişi Netanyahu’nun gidişini kutladı

İsrail’de binlerce kişi Netanyahu’nun gidişini kutladı

İsrail’de binlerce kişi Netanyahu’nun gidişini kutladı

İsrail’de 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemine son veren koalisyon hükümetinin güvenoyu alması ile binlerce kişi sokaklara dökülerek, Netanyahu’nun gidişini kutladı.
İsrail’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid öncülüğündeki koalisyon hükümetinin güvenoyu alması ile 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi resmen sona erdi. Başkent Tel Aviv’de bulunan Rabin Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Netanyahu döneminin sona erişini kutladı. Göstericiler ellerinde İsrail bayrakları ile "Güle güle Bibi" yazılı pankartlar taşıdı. Bazı göstericiler ise meydana köpük sıkarak, diğer göstericilere parti havasında kutlama yaptırdı. Tel Aviv Belediye Binası ise İsrail Bayrağı silüeti ile aydınlatıldı. Kudüs’te ise Başbakanlık Konutu’nun dışında yüzlerce kişi, Netanyahu yanlısı protesto düzenledi.
Bennet ve Lapid öncülüğündeki sağ, sol, merkezci ve Arap toplamda 8 partiden oluşan koalisyon hükümeti 120 sandalyeli İsrail Parlamentosu’nda yapılan oylamada, 60 milletvekilinin lehte, 59 milletvekilinin ise aleyhte oy vermesi ile güvenoyu almıştı.


Yurt Dünya 13.06.2021 22:35:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

2

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

3

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

4

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

5

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

6

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

7

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

8

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

9

Antalya'da bayram öncesi şehit mezarlarının bakım ve onarımı yapılıyor

10

Antalya'da "Kadın Muhtarlarla Eşitlikçi Uygulamalar" paneli düzenlendi