İsrail'in Gazze'ye saldırıları Hatay'da protesto edildi

İsrail

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Hatay'da protesto edildi

HATAY - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

Sanayi Mahallesi'nde bir araya gelen sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Çaylı Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar yürüyen grup, burada, hayatını kaybeden Gazzeliler için dua etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Dörtyol İlçe Temsilcisi Mehmet Burgaç, burada yaptığı açıklamada, amaçlarının Filistin halkının izzetli ve onurlu direnişine destek vermek olduğunu söyledi.

Müslümanların, Gazze'deki zulme karşı saflarını netleştirmesi gerektiğini belirten Burgaç, şunları kaydetti:

"Bugün Gazze'de yemek az, ekmek sınırlı, su, elektrik yok, un bitmek üzere, fırınlar çalışmıyor. En önemlisi sokaklarda oynaması gereken çocuklar yok. Gazze'de bunlar yaşanırken, bütün bu acılara kulaklarını tıkamış, gözlerini kapatmış, sırtını dönmüş milyarlarca insan var. Gazze, sadece Müslümanların meselesi değil, bütün insanlığın ortak meselesi. Herkesi, bu sorumlulukta üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz."



Yurt Dünya 12.04.2025 22:06:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 2 gündür haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

2

Antalya’da hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan firari yakalandı

3

Isparta'da "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" başladı

4

Antalya'da muz bahçesinde yangın

5

Burdur'da "Yörük Çalıştayı" temsili Yörük göçüyle başladı

6

Türk Yıldızları, Mersin semalarında prova uçuşu yaptı

7

Burdur'da evde çıkan yangında bir kişi dumandan etkilendi

8

Adana Demirspor, Trabzonspor maçının hazırlıklarına devam etti

9

Antalya'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Futbolda Selectum Junior World Cup Antalya başladı