İstanbul Havalimanı'nı anlatan "Hayaldi Gerçek Oldu" kitabı satışa sunuldu

İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı'nı anlatan "Hayaldi Gerçek Oldu" kitabı satışa sunuldu

ISTANBUL (AA) - Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden olan Istanbul Havalimani’nin 42 ayda yapilis hikayesini anlatan "Hayaldi Gerçek Oldu" kitabi satisa sunuldu.

Dis Hatlar Gidis Terminali Gümrüklü Salonda düzenlenen tanitimda konusan IGA Havalimani Isletmesi Icra Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, Istanbul için bir hayalden yola çiktiklarini, Istanbul Havalimani'nin Türkiye'nin son dönemdeki en büyük altyapi yatirimi oldugunu belirtti.

Böyle büyük bir projenin içinde olmaktan heyecan ve gurur duydugunu belirten Samsunlu, "Havalimanin pandemi sebebiyle bulundugu global durumu bir tarafa koyarsak, hakikaten hep beraber burada hem insaatini tamamladik, hem operasyonlarini baslattik. Bugün de tikir tikir çalisir bir noktadayiz. Bu kitabin hakkini bugün isletme olarak da kullanici ve paydaslarimiza yasattigimizi düsünüyorum." dedi.

Samsunlu, Istanbul Havalimani'nin ekonomi kaynakli bir zafer aniti oldugunu, ayni zamanda Türkiye'nin özgüven projesi haline geldigini söyledi.

Istanbul Havalimani'ni 5 Türk insaat sirketinin beraber yaptigini, Türk sermayesi ve bankalari tarafindan finanse edildigini animsatan Samsunlu, "Burada olabildigince Türk ürünleri kullanildi ve böyle muhtesem bir ürün ortaya çikti. Ondan dolayi Türkiye'nin, Türk insaninin, Türk isletmelerinin gerçekten özgüvenini çok yukari çikaran bir zafer anitinin içindeyiz." ifadelerini kullandi.

Samsunlu, "Söz uçar yazi kalir" atasözünden hareketle bu süreçlerle ilgili kitap olusturmak istediklerini belirterek, 183 binden fazla isçiyle projeyi beraber omuzladiklarini bildirdi.

Kitapta havalimani ihale süreçleri, sürdürebilirlik çalismalari, insaat alanindaki ilkler, teknolojik altyapi, havalimanina özel sistemler ve projenin perde arkasinin yer aldigini dile getiren Samsunlu, iç hatlarda bulunan serginin de gezilebilecegini belirtti.

Samsunlu, pandemi döneminde de iyi performans sergilediklerini ifade ederek, "Bugünler de geçecek. Dünyada bitmeyen salgin, dünyada bitmeyen kriz yok. Insan beyni, insanin kullandigi teknoloji bu salgini yenecek. Biz de her zaman hedefledigimiz günlere insallah en kisa sürede gelecegiz. Umudu hiçbir zaman yitirmemek lazim." seklinde konustu.

Samsunlu, konusmasinin ardindan Istanbul Havalimani'nda görev yapan basin mensuplari adina gazeteci Cevdet Özdemir'e “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabini takdim etti.

Havalimaninda çalisan muhabirlere tesekkür eden Samsunlu, "Burayi hep beraber kurduk. Ilk günden itibaren daha insaat halindeyken gelip gidiyorum. Siz de burada her sürecimizi yasiyorsunuz. Ondan dolayi iyi ki varsiniz diyorum." dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan Istanbul Havalimani’nin 42 ay gibi rekor sürede yapilis hikayesini anlatan kitap, açilisinin 2. yilina özel olarak satisa sunuluyor.

Cumhuriyetin 95. yildönümü olan 29 Ekim 2018'de hizmete giren Istanbul Havalimani’nin açilisindan önceki tüm süreçlerin detayli bir çalisma sonucu anlatildigi, gazeteci-yazar Faruk Süyün’un editörlügünde kaleme alinan kitap, havalimaninin 2. yilina özel olarak 29,10 lira bedelle tüm "D&R" magazalarinda satilacak.

IGA tarafindan titiz çalismalar sonucu hazirlanan prestij kitabi, Türkiye’yi havacilikta zirveye tasiyan Istanbul Havalimani’nin gurur verici serüvenine, bu sürece yakindan taniklik etmis ve yön vermis kisilerin anlatimlari ile isik tutuyor.

Istanbul Havalimani’nin insaat sürecindeki detaylarin tek tek kaleme alindigi kitapta, projede çalisan mimarlardan mühendislere, isçilerden emekçilere kadar birçok kisinin katkilari da sayfalardaki yerini aldi.








Yurt Dünya 25.09.2020 14:00:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

2

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

3

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

4

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı:

5

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı

6

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu

7

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

8

Kahramanmaraş'ta depremde 109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davanın görülmesine devam edildi

9

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliğini ziyaret etti

10

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürdü: