İstanbul’daki Osmaniyeliler Buluşuyor

İstanbul’daki Osmaniyeliler Buluşuyor

İstanbul’daki Osmaniyeliler Buluşuyor

Osmaniye’yi Tanıtma Derneği İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası Şubeleri tarafından düzenlenen organizasyonla, İstanbul’daki Osmaniyeliler bir araya geliyor.

Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Avrupa Yakası Şube Başkanı Dursun Donbaloğlu ve Anadolu Yakası Şube Başkanı Mehmet Zeki İşbilir konu ile ilgili olarak yaptıkları ortak açıklamada, İstanbul’da nüfus kayıtlarına göre 32 bin 866 Osmaniyeli yaşadığını ve buna rağmen de bir dernek olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, buradan yola çıkarak Genel Merkezi Osmaniye’de bulunan Osmaniye Tanıtma Derneği’nin İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasına şube açtıklarını ifade ettiler.

Başkan Donbaloğlu ve İşbilir İstanbul’da yapacakları etkinlik ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada, 30 Ekim Pazar günü Kadıköy Devlet Demir Yolları Tesislerinde İstanbul’da yaşayan Osmaniyelilerin bir araya gelerek kahvaltı yapacaklarını ve ardın, Kartal İlçesi’nde bulunan Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Anadolu Yakası Şube Binasının açılışının yapılacağını ve ayrıca orada 50 gramlık paketler halinde hazırlanan Osmaniye Fıstığı’nın halka ücretsiz olarak dağıtılacağını belirterek,”31 Ekim Pazartesi günü ise 12.30’da Kadıköy Meydanda çadır kurularak İstanbullulara ücretsiz olarak Osmaniye Fıstığı dağıtacağız. Aynı gün 15.30’da yine Bakırköy Meydanda çadır kurarak halka Osmaniye Fıstığı dağıtacağız.Osmaniye 27 Yıllık vilayet olmasına rağmen hala tanınmıyor. İstanbul’da oldukça kalabalık bir hemşehrimiz olmasına rağmen, maalesef kimse bir dernek kurarak bu insanları bir araya getirmemiş, bizim amacımız İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirip karıştırıp kaynaştırmak.Hemşehrilerimiz şimdiden derneğimize büyük ilgili göstermektedir. Bu da bizi mutlu ediyor.Osmaniye’mizi dünya kenti İstanbul’da tanıtmak bize nasip olacak. Tanınmayan Osmaniye’mizi herkese tanıtmak için ne gerekiyorsa yapacağız”dediler.

Donbaloğlu ve İşbilir, İstanbul’daki etkinliklere Osmaniye’den de katılımlar olacağını ve ayrı Derneklerinin Genel Başkanı Bahri Çolpan ve yönetiminin de katılacağını sözlerine eklerdiler.



Osmaniye 9.10.2022 17:22:00 1
yasar sefa çeviksoy
15.12.2023 20:52:37
destek vermekar ıcın varız.üsküdardan başarılar.

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

2

İşçi Bayramı Osmaniye’de Kutlandı

3

Çenet, kadrosunu kuruyor

4

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

5

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

6

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

7

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

8

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

9

Osmaniye'de Bahar Temizliği

10

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor