İstanbul’un fethine katılan Salih Dede’nin kabri harabeye döndü

İstanbul’un fethine katılan Salih Dede’nin kabri harabeye döndü

İstanbul’un fethine katılan Salih Dede’nin kabri harabeye döndü

İstanbul’un fethinde yer alan Fatih Sultan Mehmet Han’ın gözde askerlerinden Salih Dede’nin kabri harabeye döndü. Mezarın duvarlarında çatlaklar oluşurken, mezar taşlarının yeşil renge boyanması dikkat çekti.
Beykoz Göksu Mahallesi’nde Baruthane Parkı’nın karşısında bulunan İstanbul’un fethinde görev almış asker Salih Dede’nin kabri harabeye döndü. Kabir taşında “Fatih ile gelip şehit olanlardan Salih Dede” yazan Salih Dede’nin kabrinin de bulunduğu hazirede toplamda 5 mezar bulunuyor. Hazirenin duvarlarında çatlaklar oluştuğu, mezar taşlarının ise yeşil renge boyandığı görüldü. Mezar taşına uygulanan boyaların ve mezar taşlarının yazılarının yıpranarak okunmaması ise dikkat çekti.

“Fetih askerilerinin mezarlarına vefa göstermeliyiz”
İstanbul’un fethine katılmış Salih Dede’nin mezarının bakımsız olduğunu ifade eden tarihçi ve yazar Halit Develioğlu, “Göksu’da bulunan Baruthane Parkı’nın oradayız. Nimelceyş Salih Dede’nin kabri şerifindeyiz. İstanbul’u fetheden ünlü komutan Fatih Sultan Mehmet Han’ın gözde askerlerinden Salih Dede gibi zatlar bu topraklar için mücadele vermişler, çaba göstermişlerdir. Onların kabri şu an gördüğünüz gibi bakımsız durumda, mezar taşlarına boyalar yapılmış. Boyalar mezar taşlarını iyice okunmaz hale getiriyor. Hazirenin duvarlarında çatlaklar oluşmuş, demir korkulukları paslar içerisinde, çevre düzenlemesi ihmal edilmiş. Bu toprakları bize vatan etmiş, nimelceyş olmuş. İstanbul’u fetheden kutlu ve övgüye mazhar olmuş askerlerin mezarlarına vefa göstermeliyiz” diye konuştu.


Güncel 29.05.2022 12:24:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Divarese kış sezonu koleksiyonunu beğeniye sundu

2

Milli okçu Mete Gazoz, yeni yılda yeni başarılara imza atacak

3

Veteran masa tenisçi Mehmet Kasapoğlu, 50 yıllık deneyimini çocuklara aktarıyor

4

GÜNCELLEME - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

5

Sürgün edilen Ahıska Türkleri Antalya'da anıldı

6

Hastane personeline HAP eğitimi

7

Osmaniye’de 3 ayları karşılama ve aile etkinlikleri düzenlendi

8

Mersin'de ortaokul öğrencisi, okul müdürünü tüfekle yaraladı

9

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" sürüyor

10

Hatay'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü