İsveç’te Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlık Sivas’ta kınandı

İsveç’te Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlık Sivas’ta kınandı

İsveç’te Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlık Sivas’ta kınandı

Sivas’ta bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar İsveç’te, Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim’in yakılmasını protesto ettiler.
Sivas Cumhuriyet Meydanın da düzenlenen basına açıklamasına AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu’da katıldı. Kuran- Kerim’in okunmasının ve duaların edilmesinin ardından ellerinde Türk Bayrağı ve “Din düşmanı Kafir İsveç kendi dinine sahip çıkamayan Kuran yakan eller kırılacak” yazılı pankart bulunan vatandaşlar İsveç aleyhinde slogan attı.

“Bunun bir nefret suçu olduğunu biliyoruz”
Grup adına basın açıklamasını yapan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu sözcüsü Efe Zileli, "Türkiye’nin İsveç Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılmasına izin vermesini provokasyonların bir parçası olarak görüyoruz. Kutsal olana saldırmanın hiçbir şekilde düşünce ve ifade özgürlüğü kisvesiyle örtülemeyeceğini, aksine bunun bir nefret suçu olduğunu biliyoruz. Ancak her nedense Müslümanların kutsalı söz konusu olduğunda bütün dünyanın özellikle batının nasıl üç maymunu oynadığını da görüyoruz. Geldiğimiz aşamada İsveç’in Müslümanların en büyük kutsalı olan yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılacak bir saldırıya izin vermesiyle, suçu himaye ettiğini de görüyoruz. İsveç’in yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i yakılmasına izin vermesini şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz" dedi.


Yurt Dünya 23.01.2023 16:29:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol 1. Lig

2

Sakaryaspor-Hatayspor maçının ardından

3

Antalya'da taksi ile kamyonetin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Hatay'da zıpkınla balık avlamak isteyen kişi kendini yaraladı

5

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

6

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

7

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

8

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

9

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği

10

Kadirli ilçesinde üreticilere 10 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı