İTO Başkanı Avdagiç: "Türkiye-AB ilişkilerinde umudumuzu koruyoruz"

İTO Başkanı Avdagiç:

İTO Başkanı Avdagiç: "Türkiye-AB ilişkilerinde umudumuzu koruyoruz"

ISTANBUL (AA) - Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, "Dün aksam Avrupa Birligi Liderler Zirvesi sonrasi açiklamalar bize ilginç geldi. Burada sadece Türkiye'nin yapmasi gerekenlerin dile getirildigi bir açiklama gördük." dedi.

Avdagiç, Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyon Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un ITO'yu ziyaret etmelerinden dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Meyer-Landrut'un Avrupa diplomasinin en kidemli diplomatlarindan biri oldugunun altini çizen Avdagiç, böylesine kidemli bir diplomati Avrupa Birligi'nin Türkiye Büyükelçisi olarak görmekten mutlu oldugunu belirtti.

Avdagiç, "Meyer-Landrut'un bugüne kadarki yaklasimlari, önümüzdeki dönemler için bize umut veriyor. Kendilerinin kiymetli katkilariyla önümüzdeki dönemde Türkiye- Avrupa Birligi iliskilerinin daha iyi bir noktaya gelecegi konusunda umudumuzu koruyoruz." açiklamasinda bulundu.

Bazi konularda ilerleme konusunda Türkiye'nin beklentilerinin karsilanmadigini belirten Avdagiç, sunlari kaydetti:

"Özellikle Almanya'nin dönem baskanliginda önemli adimlar atilmasi konusunda bir sürecin içerisine girdigimizi görüyoruz. Almanya Basbakani Angela Merkel yaklasimlarindan fevkalade mutluluk duyuyoruz. Gerçi dün aksam Avrupa Birligi Liderler Zirvesi sonrasi açiklamalar bize ilginç geldi. Burada sadece Türkiye'nin yapmasi gerekenlerin dile getirildigi bir açiklama gördük. Ayni zamanda bunun dengeli bir biçimde gidilmesi gerektigini her iki tarafinda adim atmasi gerektigini sadece Türkiye'nin adim atmasiyla bir mesafe alamayacagimizi düsünüyoruz.

Dolayisiyla çok degerli büyükelçimizin katkilari ile iki tarafin beraber adim atmasiyla iliskilerin gelistirebilecegi ve arzu ettigimiz hedeflere ulasacagimizi düsünüyorum. Kendisine hos geldiniz diyorum. Bu nazik ziyaretleri içinde sahsim ve kurumum adina ayrica tesekkür ediyorum."

Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyon Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise ITO'yu ziyaret ettigi için son derece mutlu oldugunu söyledi.

Meyer-Landrut, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bizim aramizdaki ticaret ve ekonomik is birliginin Türkiye ve AB arasinda ne kadar önemli oldugunu biliyorum. Sonuçta iliskilerimizin temelini bu olusturuyor. O yüzden benim için buraya gelmek hem ilginç hem önemli. Gelip ne yaptiginizi görmek, beklentilerinizi anlamak, gelecek için neler düsündügünüzü ögrenmek çok önemli eminim ki bu sekilde adimlari hep beraber düsünecegiz. Iliskilerimizi nasil daha yapici bir sekilde ileriye tasiyabiliriz beraber görecegiz."




Politika 2.10.2020 12:13:47 0