İzmir’de FETÖ’ye ardı ardına darbe: 41 tutuklama

İzmir’de FETÖ’ye ardı ardına darbe: 41 tutuklama

İzmir’de FETÖ’ye ardı ardına darbe: 41 tutuklama

İzmir merkezli FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, gözaltına alınan ve aralarında örgütün sözde Türkiye imamı Mehmet Özcan’ın damadı Muhammet Bozkurt’un da olduğu 66 şüpheliden 41’i tutuklanarak cezaevine konuldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün hücre evlerine yönelik baskın yapmış, aralarında örgütün sözde Türkiye imamı firari Mehmet Özcan’ın damadı Muhammet Bozkurt’un da yer aldığı 66 şüpheliyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından sorgusu tamamlandı. 66 şüpheliden 62’si adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında, 62 şüpheliden 41’i tutuklandı. Şüphelilerden 18’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3’ü için ise ev hapsi verildi. Diğer şüphelilerden 3’ü için ek gözaltı süresi alınırken, 1’inin de korona virüsü testinin pozitif çıkması nedeniyle karantinanın ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Örgüte ağır darbe vuruldu
Öte yandan son yapılan baskınlarda, örgütün Karşıyaka ve Hatay il imamları, TSK ve emniyet mahrem imamları, eğitim danışmanları, büyük bölge talebe mesulleri, büyük/küçük bölgeciler, mütevelliler, ihraç TSK ve emniyet mensupları da hücre evlerinde yakalanmıştı.

Yine FETÖ mensuplarının, yakalanmamak için tedbir uyguladıkları, örgütün vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda sık sık ev değiştirerek temiz olarak adlandırdıkları örgütsel kaydı bulunmayan şahıslar üzerine kiralanan ve yakın akrabalarından dahi gizledikleri gaygubat evleri olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları ve güncel örgütsel faaliyetlerine bu evlerden devam ettikleri tespit edilmişti. Zanlıların evlerinde ise 16 bin 600 dolar, 90 bin lira, 9 Ata altın ve dijital materyaller ele geçirilmişti.


Güncel 8.12.2020 18:26:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı