İzmir’de horoz dövüşü yaptıran 46 şüpheliye işlem

İzmir’de horoz dövüşü yaptıran 46 şüpheliye işlem

İzmir’de horoz dövüşü yaptıran 46 şüpheliye işlem

İzmir’in Ödemiş ilçesinde boş arazide horoz dövüşü yapılarak kumar oynatıldığı bilgisi üzerine bölgeye operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, suçüstü yakalanan 46 kişi hakkında işlem başlattı. Dövüştürülen horozlar ise İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alındı.
Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kaymakçı Mahallesi’nde bulunan boş bir arazide horoz dövüşü yapılarak kumar oynatıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığının koordine ve talimatları doğrultusunda, 11 Haziran tarihinde belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, 46 kişi horoz dövüşü yaptırdığı esnada suçüstü yakalandı. Horoz dövüşü yaptıran 46 kişiye "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefetten" toplam 60 bin 904 TL idari para cezası uygulanırken, M.D. adlı bir kişiye ise "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkân Sağlamak" suçundan adli işlem başlatıldı.

Horozlar koruma altına alındı
Öte yandan operasyonda 46 kişinin dövüştürdüğü horozlar, jandarma ekipleri tarafından teslim edildiği İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince muhafaza altına alındı. M.D.’nin ise adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi.


Yurt Dünya 16.06.2022 09:41:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Ümitler Avrupa Judo Kupası, Antalya'da başladı

2

Anamur'da kadınlar KADES hakkında bilgilendirildi

3

Grand Prix Apollon Temple Bisiklet Yarışları, Manavgat'ta düzenlendi

4

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek

5

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı

6

MASTOB Başkanı Süral, kadınların gününü kutladı

7

Vali Yavuz, Adana Demirspor Kulüp Başkanı Zeybek'i kabul etti

8

YTÜ Yıldız Teknopark ve Arnavutköy Belediyesi teknoloji yerleşkesi için protokol imzaladı

9

Antalyaspor, Çaykur Rizespor maçına hazır

10

Osmaniye’de park halindeki otomobil alev alev yandı