İzmir’den deprem bölgesine yardım gemisi

İzmir’den deprem bölgesine yardım gemisi

İzmir’den deprem bölgesine yardım gemisi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası İzmir’den afet bölgesine deniz yoluyla yardım malzemeleri gönderiliyor. İzmir’in tüm ilçelerinden Çeşme’ye getirilen yardım malzemeleri ve iş makinelerinin yüklendiği geminin akşam saatlerinde İskenderun’a hareket edeceği ifade edildi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrasında İzmir’den deprem bölgesine havadan ve karadan yardım ekipleri gönderildi. Bölgeye ulaşmaya çalışan ekipler kar fırtınası, deprem nedeniyle yoldaki çökmeler ve yoğunluk nedeniyle karayolunda ulaşımda zorluklar yaşarken, yardımların bölgeye daha hızlı ulaştırılabilmesi için deniz yolu da devreye sokuldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde Çeşme Limanından kalkacak ro ro gemiye, İzmir’in tüm ilçelerinden gelen çok sayıda iş makinası, yaşam konteyneri, beton delici, forklift, vinç, gıda, sağlık ve yaşam malzemeleri ve su gibi deprem bölgesinde gerekli olacak malzemeleri yükleniyor.
Yükleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, akşam saatlerinde yola çıkacak geminin yaklaşık 40 saatlik yolculuğun ardından İskenderun’a varması bekleniyor.


Güncel 7.02.2023 17:43:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da görev başındaki polislere çorba ikram edildi

2

Isparta'da yaban keçisi avlayan 1 kişiye 671 bin 355 lira ceza kesildi

3

Adanaspor-Erzurumspor FK maçının ardından

4

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demir, partisinin Hatay İl Başkanlığında konuştu:

5

Kahramanmaraş'ta altyapı koordinasyon toplantısı düzenlendi

6

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

7

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi play-off 5-6 etabı

8

Antalya'da devrilen traktörün sürücüsü yaralandı

9

Osmaniye’de umre ödüllü bilgi yarışması düzenlendi

10

Osmaniyeli Taekwondocular Mersin’den madalyalarla döndü!