İzmirli belediyelerden deprem bölgelerine yardım eli

İzmirli belediyelerden deprem bölgelerine yardım eli

İzmirli belediyelerden deprem bölgelerine yardım eli

İzmir’in Aliağa ve Balçova Belediyeleri tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan ihtiyaç malzemeleri, depremin vurduğu Kahramanmaraş ve 10 ildeki afetzedelere ulaştırılacak.
İzmirli belediyeler, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından başlatmış olduğu yardım kampanyasını sürdürüyor. Aliağa Belediyesi, Kahramanmaraş’ın yanı sıra depremden etkilenen Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adana’daki depremzedeler için İzmir Valiliği ile koordineli bir şekilde yardım kampanyası başlattı. Vatandaşların desteğiyle toplanan bot, polar, mont, yün çorap, atkı, eldiven, çocuk bezi, mama, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, ıslak mendil, battaniye, soba, elektrikli ısıtıcı, cep ısıtıcısı, çadır, mat, el feneri, uyku tulumu, kadın hijyen seti, Powerbank gibi acil ihtiyaç ürünleri bölgeye ulaştırılacak.

Balçovalılardan yardım seferberliği
Balçovalı vatandaşlar da depremzedeler için seferberlik başlattı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın yaptığı “Gün birlik günüdür” çağrısının ardından yüzlerce Balçovalı yardım malzemelerini Balçova Belediyesine ulaştırdı. Belediyede tasnif edilerek kolilere konulan battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi, yorgan, kıyafet, kadın pedi, ıslak mendil, ayakkabı gibi malzemeler iki kamyonet ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Lojistik Merkezi’ne götürüldü. Yardım çalışmalarını koordine eden Başkan Çalkaya, “Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Ama böyle günlerde birlik olmak, aynı acıyı hissetmek bize güç veriyor. Deprem bölgesi için destek olan tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.


Güncel 6.02.2023 19:57:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 105 şüpheliyi yakalandı

2

TEB ile EBRD'den yeşil dönüşüm için 100 milyon avroluk anlaşma

3

Osmaniye’de kadın kooperatiflerine teknik gezi

4

Osmaniye'deki kazada ölen 3 kişi toprağa verildi

5

Uzm. Dr. Mürsel Koçer’den veda mesajı: Osmaniye sağlıkta tarihi bir dönüm noktasına ulaştı

6

Osmaniye'de trafik kazasında ölen karı kocanın cenazeleri toprağa verildi

7

Vodafone FLEX'ten 5G odaklı yeni yıl fırsatları

8

Okulun atıl bahçesini açık hava sınıfına dönüştürüp çocuklara doğayı sevdirdi

9

Elmalı'da devlet hastanesine tıbbi cihaz desteği

10

LOreal Türkiye'nin Bilim Kadınları İçin programında ödüller sahiplerini buldu