"İzole tatil" bungalov evlere ilgiyi artırdı

"İzole tatil" bungalov evlere ilgiyi artırdı

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde bungalov evlerin yer aldigi Adrasan, Olimpos ve Çirali gibi turizm merkezlerine ziyaretler artti.

Kemer ilçesinde bulunan Çirali, Kumluca ilçesinde bulunan Adrasan ile Olimpos antik kent kalintilari, essiz dogasi, bungalov evleri, caretta carettalarin yumurta biraktiklari sahiliyle özellikle Kovid-19 sürecinde tatilcilerin gözdesi oldu.

Dogayla iç içe ve "izole" bir tatil geçirmek isteyenlerin adresi haline gelen bölge, meshur agaç evleriyle de taniniyor.

Adrasan'da otel sahibi Serkan Konuralp, AA muhabirine, dinlenmek ve dogayla bas basa kalmak isteyenlerin bölgeyi tercih ettigini söyledi.

Konuralp, bölgede genellikle aile tarafindan isletilen bungalov evlerin, küçük otellerin yer aldigini, Adrasan'da yaklasik 100 tesisin bulundugunu bildirdi.

Tekne turlarinin da düzenlendigine deginen Konuralp, "Dünyaca ünlü Likya yürüyüs yolunun bir parçasiyiz. Özellikle Kovid-19 sürecinde Avrupa'dan ve dünyanin degisik noktalarindan yürüyüs yapmak için çokça misafirlerimiz oldu. Likya yolu turunun yani sira yoga, endemik türleri gözleme etkinliklerini katilanlarin da adresi olduk." dedi.

Konuralp, genellikle nisan ile kasim arasinda turizm hareketliliginin yasandigi Adrasan'da, düsük, orta ve yüksek gelire sahip her kesimden insani görmenin mümkün oldugunu ifade etti.

Bölgenin temizliginin korunmasi, dogasinin bozulmadan gelecek nesillere aktarilmasi ve yerel yönetimlere destek vermek amaciyla bir dernek kurma çalismalari içinde olduklarini aktaran Konuralp, her pazartesi günü de gönüllü olarak otel sahiplerinin, çalisanlarinin plaj temizligi yaptigini anlatti.

- Gönül rahatligiyla tatillerini yapip, evlerine dönüyorlar

Otel sahiplerinden Süleyman Deniz de Adrasan'i cennetten bir köse olarak nitelendirdiklerini dile getirdi.

Bölgenin popülerliginin her geçen gün arttigina isaret eden Deniz, yesil ile mavinin bulustugu bölgenin berrak, temiz koylara sahip oldugunu kaydetti.

Deniz, Adrasan'in kültür turizmine de hizmet verdigine dikkati çekerek, "Likya yolu üzerindeyiz, Avrupali turistlerin gözde merkezlerinden biri haline geldik." diye konustu.

Bölgenin misafirlere pozitif enerji sundugunu belirten Deniz, tesislere gelenlerin ikinci günden itibaren kendilerini aileden biri gibi hissetmeye basladigini anlatti.

Adrasan'da yerli ve yabanci turistlere bungalov evlerle hizmet veren Hüseyin Aykurt, bölgenin marka degerini ve güzelligini artirmak amaciyla kaliteli hizmet sunduklarini vurguladi.

Kovid-19 döneminde en çok tercih edilen bölge haline geldiklerine dikkati çeken Aykurt, "Insanlar daha çok, küçük otellerin bulundugu yerleri tercih etmeye basladi. Bizler de gerekli tedbirlerimizi aldik. Insanlar önce tereddüt ediyorlardi ancak buraya gelip, gördüklerinde gönül rahatligiyla tatillerini yapiyorlar ve mutlu, keyifli olarak evlerine dönüyorlar." degerlendirmesinde bulundu.

Turizm hareketliliginin bayram öncesi basladigini dile getiren Aykurt, "Okullar açilana kadar rezervasyonlarimiz olumlu sekilde devam edecek gibi gözüküyor." ifadesini kullandi.

- "Hafta sonlari yüzde 100'e yakin doluyuz"

Olimpos'ta agaç evlerin isletmeciligini yapan Kadir Kaya, yeni normale geçilmesiyle tedbirlerle hizmete açildiklarini bildirdi.

Olimpos ve çevresindeki tatilin dogayla iç içe konsepti dolayisiyla daha güvenli olduguna dikkati çeken Kaya, "Burada kapali alan konaklama disinda yok. Herkes açik havada, dogayla iç içe tatilin keyfini çikariyor. Hafta içi ve hafta sonlari neredeyse yüzde 100'e yakin doluyuz. Çok büyük bir ilgi var. Sezona geç basladik ama geçen yillardan bizim için farki yok. Herkes izole tatil aradigi için Olimpos ve çevresini tercih ediyor." dedi.

Çirali'nin yer aldigi Ulupinar Mahalle Muhtari Habip Altinkaya da son yillarda caretta carettalarla anilmaya baslanan Çirali'ya olan ilginin, Kovid-19 sürecinde yeni normal döneme geçilmesiyle hizla arttigina isaret etti.

Altinkaya, Çirali'ya sadece caretta caretta yavrularini görmek için bile gelen turistler oldugunu, bölgeye gelenlerin izole bir tatil yaptigini kaydetti.

Çirali'da yogun olarak bungalov denilen ahsap evler bulundugunu belirten Altinkaya, "Tatilciler birbirlerini neredeyse görmüyor bile. Turizmde herkes sikinti yasarken Çirali'da herhangi bir sorun bulunmuyor. Hafta içleri yüzde 80, hafta sonlari ise yüzde 100 doluluk oranlarina ulasiyoruz. Çirali hem gözlerden uzak, izole tatil hem de caretta carettalar sayesinde sorunsuz, güzel bir sezon yasiyor." ifadelerini kullandi.

- 5 doktor ailesi, tatil için Adrasan'i seçti

Adrasan'da tatil yapan Anestezi Uzmani Dr. Riza Talo da Kovid-19 nedeniyle yogun bir çalisma süreci yasadiklarini, çok yorulduklarini söyledi.

Dinlenmek için 5 doktor aileyle plan yaptiklarini anlatan Talo, "Buranin Kovid-19'dan uzak oldugunu düsündük, dogal bir ortam. Temiz oldugunu da daha önce gelen arkadaslardan dinledik. Bizim için de uygun oldugunu düsündük, arkadaslarla geldik. Kovid-19 salginina karsi ideal bir yer oldugunu düsünüyorum. Burada gerekli önlemler alinmis, sosyal mesafeye de dikkat ediliyor." diye konustu.



Yurt Dünya 16.08.2020 11:13:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da yerinden çıkan rögar kapağı iş yerine ve motosiklete zarar verdi

2

Hatay'da iki grup arasında çıkan kavgayla ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı

3

Osmaniye'de cinsel istismar iddiasıyla 10 şüpheli tutuklandı

4

Antalya’da hortum ev ve seralara zarar verdi

5

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden başarılı öğrencilere 6 milyon liralık eğitim desteği

6

Osmaniye Jandarmanın çalışmaları aralıksız olarak sürüyor

7

Serik'te kreş ve gündüz bakımevinin temeli atıldı

8

Yedi Ocak’ın 3 şirketi de vergi rekortmenleri listesinde

9

Sabancı Vakfı'ndan "Hadi İşaret" sosyal girişimine destek

10

Burdur'da kamyonla çarpışan otomobildeki 3 kişi yaralandı