İzole tatile yöneliş çekme karavan satışlarını artırdı

İzole tatile yöneliş çekme karavan satışlarını artırdı

İzole tatile yöneliş çekme karavan satışlarını artırdı

MERSIN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle izole tatil yapmak isteyenlerin çekme karavana ilgisi satislarda gözle görülür artis yasanmasina sebep oldu.

Dogayla iç içe bir yasam sunmanin yani sira hem pratikligi hem de kullanicilarina özgürce gezme imkani taniyan karavanlara Kovid-19 sürecinde talep artti.

Sektörde geçmis yillara oranla artis yasanirken, Türkiye'de karavan üreten firmalar da yurt içinden gelen talepleri karsiliyor.

Sektör temsilcilerine göre Türkiye'de kullanicilar, yasam alani genisiligi, belirli tonaj altinin vergiden muaf tutulmasi ve ikinci bir araç almamak için çekme karavani daha çok tercih ediyorlar.

Bir karavan firmasinin Akdeniz bölge bayisi olan Tugrul Selçik, AA muhabirine, Kovid- 19 nedeniyle çekme karavana ve karavan turizmine ilginin arttigini söyledi.

Insanlarin bu süreçte izole bir tatili seçtiklerine deginen Selçik, söyle devam etti:

"Uzun yillardan bu yana Akdeniz Bölgesi'nde karavan satisi yapiyoruz. Kovid-19'dan sonra çekme karavan satislarimiz artti. Dogaya kaçma, özgür yasama ve izole hayat seçmelerinden dolayi insanlar karavani tercih etmeye basladi. Otellerden biraz uzaklasmak istiyorlar. Biz hem teknik hem de satis olarak vatandaslara hizmetimizi sunuyoruz."

- Satislarimiz yüzde 50 civarinda artti"

Selçik, son dönemde Türkiye'nin dört bir yanindan karavan siparisi aldiklarini belirterek, "Geçmis yillara göre satislarimiz yüzde 50 civarinda artti. Iç piyasada talep oldukça fazla. Talebe yetisemedigimiz dönem oluyor. Türkiye'de üretilen karavanlar artik dünyada biliniyor." diye konustu.

Türkiye'de karavanla yasamanin son yillarda ivme kazandigini vurgulayan Selçik, eskiden emekli olanlarin tercih ettigi karavana simdilerde gençlerin de ilgi gösterdigini kaydetti.

Karavan yasaminin insana çok sey kazandirdigini belirten Selçik, "Karavan insanlara özgürlük tanir. Her sey size baglidir. Maddi getirisi de var. Karavanla tatile giden daha az para harcar. En fazla gidecek harcama yakittir." dedi.

Selçik, büyük karavan fiyatlarinin KDV hariç 77 bin liradan, küçük karavanlarin ise 46 bin liradan basladigini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 11.08.2020 11:31:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde "şalvarlı kadınlar korosu" sahne aldı

2

Antik liman Andriake'nin tarihi atmosferi "Geleceğe Miras Projesi" ile tamamlanacak

3

Babasından öğrendiği tenekeciliği 70 yıldır aynı atölyede sürdürüyor

4

Mersin'de kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

5

Mersin'de düzenlenen 3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu başladı

6

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

7

Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçının ardından

8

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Kahramanmaraş'ta ceviz ve kültür festivalinde konuştu:

9

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da narenciye hasadına katıldı

10

Mersin Kızkalesi'nde turizm hareketliliği sürüyor