Jandarma çocukların balkondaki 23 Nisan kutlamasına eşlik etti

Jandarma çocukların balkondaki 23 Nisan kutlamasına eşlik etti

Jandarma çocukların balkondaki 23 Nisan kutlamasına eşlik etti

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Hatay'da jandarma ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'ni yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle evlerinde kutlamak zorunda kalan çocuklara hediyeler dagitip müzik esliginde eglendirdi.

Kovid-19 salginiyla mücadele kapsaminda alinan tedbirler dolayisiyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari, bu yil okul bahçelerinde degil, evlerde gerçeklesti.

Bu kapsamda Hatay'in merkez Antakya ilçesinde Serinyol Mahallesi'nde evlerinin pencerelerini ve balkonlarini süsleyen çocuklara jandarma ekipleri sürpriz yapti. Jandarma trafik ve asayis ekipleri, balon ve Türk bayraklariyla süsledigi araçlarla konvoy olusturup çocuklarin bayramini kutladi. Kapi kapi dolasip tisört, balon, karanfil, sapka, maske ve Türk bayragi dagitan ekipler, daha sonra balkona çikan çocuklarla saygi durusunda bulunup Istiklal Marsi'ni okudu.

Jandarmanin maskotu "Afajan", mahallede yükselen sarkilar esliginde balkondaki çocuklari dans ettirdi. Eglenceli vakit geçiren çocuklar, balkonlardan alkislar esliginde "Türkiye" ve "Jandarma" sloganlari atip ekiplere 23 Nisan siirleri okudu.

- " Çok güzel bir katilim oldu"

Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürü Jandarma Kidemli Basçavus Ramazan Üstüner, AA muhabirine yaptigi açiklamada, jandarma olarak görevlerinin sadece trafik uygulamasi veya asayisi saglamak olmadigini, ayni zamanda çocuklara da milli duygulari asiladiklarini söyledi.

Kovid-19 salgini nedeniyle çocuklarin disari çikamadigini, bu yilki törenlerin alanlarda degil balkonlarda yapildigini belirten Üstüner, söyle devam etti:

"Çocuklarimiz artik evlerde sikildilar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, biz de jandarma olarak ülkemizin gelecegi, göz bebeklerimiz olan çocuklarimizi mutlu etmek, gözlerindeki o isigi söndürmemek ve ülkelerine simsiki sarilmalari için böyle bir etkinlik düzenledik. Çok güzel bir katilim oldu, mahalleli bizi çok güzel karsiladi. Çocuklarimiz balkonlara çiktilar, bize bayrak salladilar. Biz onlarin mutlu olmasi için ay yildizli tisörtler ve çesitli hediyeler dagittik. Afajan ile onlari müzik esliginde eglendirdik. Jandarmanin görevi sadece asayis veya trafik degil, ayni zamanda ülkemizin gelecegi olan çocuklarimizi eglendirmek az da olsa onlari mutlu etmek. Milli bayramlarin sadece alanlarda degil, balkonlarimizdan da kutlayabilecegimizi tüm dünyaya gösterdik."

- Çocuklardan jandarmaya tesekkür

Çocuklardan 8 yasindaki Elena Yalçin ise balon ve bayraklarla süsledikleri evlerini tören alanina dönüstürdüklerini söyledi.

Bugünün kendilerinin bayrami oldugunu ve jandarmanin onlari unutmadigini belirten Yalçin, "Bugün 23 Nisan diye içimde büyük bir sevinç var. Jandarma bize hediye getirdi, çok sevindim. Ben de büyüyünce asker olmak istiyorum." dedi.

Yusuf Kavak da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'ni kutladigi için çok mutlu oldugunu anlatti.

Ilk kez bayrami evden kutladigini dile getiren Kavak, "Evden kutluyoruz ama yine de çok mutluyum. Evi süsledik, siirler ezberledik, ögretmenlerimize video çekip gönderdik, asker agabeyler geldi bize hediye verdi, onlara çok tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.



Yurt Dünya 23.04.2020 12:09:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da boğanın boynuzlayıp ezdiği sahibi öldü

2

Mersin'de devrilen kamyonetteki 5 kişi yaralandı

3

Kumluca'da özel gereksinimli gencin polis olma hayali gerçekleştirildi

4

Mersin'de jandarma, boğulmaları önlemek için vatandaşları uyardı

5

Adana'da 30 kadın aşçılık eğitimi aldı

6

Mersin'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

7

Aktif Yaşlı Merkezi üyelerinden Türk Halk Müziği konseri

8

Göynük Fen Lisesi öğrencilerinin projeleri, TÜBİTAK finallerinde yarışacak

9

Alanya'da iş makinesinin elektrik tellerine takılması sonucu çıkan yangın söndürüldü

10

LGS birincilerinden Ispartalı Mustafa'nın hedefi yapay zeka mühendisliği