Jandarmadan erkeklere “Kadına el kalkmaz” eğitimi

Jandarmadan erkeklere “Kadına el kalkmaz” eğitimi

Jandarmadan erkeklere “Kadına el kalkmaz” eğitimi

Aksaray’da kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan jandarma ekipleri, erkeklere yönelik “Kadına El Kal-Ka-Maz!” eğitimi veriyor.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla birçok çalışma yapan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçe, belde ve köylerde ev ve iş yerlerini ziyaret ederek erkeklere yönelik bilgilendirme yapıyor. Kırsal alandaki tüm vatandaşlara ulaşan jandarma ekipleri, “Kadına el kalkmaz” pankartı ve bilgilendirme broşürü ile erkeklerde farkındalık oluşturuyor. Özellikle kadın astsubayların görev aldığı eğitim faaliyetinde kadınlara da ulaşan jandarma ekipleri kadınlara da Kadın Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgiler veriyor. KADES programının cep telefonuna indirilmesi, uygulamanın cep telefonuna indirildikten sonra nasıl kullanılacağı ve sağladığı kolaylıklar hakkında bilgilendirme yapan jandarma ekipleri, kadınlara da özel broşürler dağıtarak bilgilendirdi.
İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir” denildi.


Güncel 18.03.2023 13:02:23 0

İlginizi Çekebilir

1

TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz Hatay'da öğrencilerle buluştu

2

Adana'da 2 çocuğunu öldüren baba intihar etti

3

Mersin'deki Rum Ortodoks Kilisesi'nde Noel ayini yapıldı

4

Hatay'da Ortodoks kiliselerinde Noel ayini düzenlendi

5

Isparta'da sis etkili oldu

6

Burdur'da yaralı halde bulunan vaşak, tedavi altına alındı

7

Porsuk Çayı'nda cesedi bulunan öğretmenin cenazesi Mersin'de defnedildi

8

Osmaniye'de özel spor tesisleri denetlendi

9

ŞOK Marketler pestisit kontrolü için laboratuvar kurdu

10

Türk Ticaret Bankası'nın Antalya şubesi hizmete açıldı