Jandarmadan, 60 yaş üstü vatandaşlara ‘güvenli sürüş’ eğitimi

Jandarmadan, 60 yaş üstü vatandaşlara ‘güvenli sürüş’ eğitimi

Osmaniye’de jandarma ekiplerince, kazalara engel olmak ve meydana gelebilecek trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları engellemek maksadıyla “Haydi Amcalar, Trafikte Güvenli Sürüşe” projesi hazırlandı

Osmaniye’de jandarma ekiplerince, kazalara engel olmak ve meydana gelebilecek trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları engellemek maksadıyla “Haydi Amcalar, Trafikte Güvenli Sürüşe” projesi hazırlandı. Bu çerçevede, 60 yaş ve üstü vatandaşlara ‘güvenli sürüş’ eğitimi verildi. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen eğitim seminerine katılanlara, jandarma trafik timleri gözetiminde, direksiyon başında uygulamalı eğitim verildi.
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında 60 yaş üstü vatandaşların karışabileceği kazalara engel olmak ve meydana gelebilecek trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları engellemek maksadıyla “Haydi Amcalar, Trafikte Güvenli Sürüşe Projesi” hazırlandı. İl Jandarma Komutanlığına davet edilen 60 yaş üstü vatandaşlara, trafik uyarı işaretleri ile sürüş kuralları hakkında bilgilendirme yapılıp ardından güvenli araç kullanma konusunda eğitim verildi. 
Eğitim programında konuşan Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Ali Köse, hazırlanan ‘Haydi Amcalar, Trafikte Güvenli Sürüşe” projesinin amacının, 60 yaş üstü vatandaşların araç kullanma becerilerini değerlendirmek amacıyla yapıldığını söyledi. Köse, “Araç kullanırken yaşlı sürücülerin direksiyon başında yaptıkları kural hataları, eğitimli personeller tarafından tespit edilip, yapılan hatalar yerinde düzeltilerek doğru olan sürüş teknikleri anlatılacaktır” dedi. 
Trafik İşlem Astsubayı Uzman Jandarma 8 kademe Çavuş Süleyman Alçı ise trafik işaretleri, emniyet kemerinin önemi, trafik kazalarına neden olan kural ihlalleri gibi konularda sunum eşliğinde eğitim verdi. Alçı, özellikle emniyet kemerlerinin doğru şekilde kullanılmasının, kaza anında çok büyük yaralanmalardan kurtardığını belirtti. Alçı, “Emniyet kemerinin yanlış kullanımı, kazada yaralar, sakatlanmalara neden olur. Emniyet kemerimizi tokasından çıkartıp belimize ve vücudumuza çapraz olarak bağlamamız gerekmektedir. Aksi taktirde emniyet kemeri sizi korumaz” diye konuştu. 
Daha sonra ise eğitim programına katılan vatandaşlara, araç başında doğru olan sürüş teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.



Osmaniye 8.03.2024 18:34:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü