Japon Youtuber Yoshi Enomoto, fahri Zeytinburnulu oldu

Japon Youtuber Yoshi Enomoto, fahri Zeytinburnulu  oldu

Japon Youtuber Yoshi Enomoto, fahri Zeytinburnulu oldu

Cem Yılmaz’ın Gora filmindeki espriden esinlenerek soranlara “Zeytinburnu çocuğuyum” cevabı vermesiyle tanınan Japon Youtuber Yoshi Enomoto, fahri Zeytinburnulu oldu.
Yüksek Lisans Eğitimi için Türkiye’ye gelen Japon Youtuber Yoshi Enomoto’nun Cem Yılmaz’ın Gora filminden esinlenerek, “Zeytinburnu Çocuğuyum” repliğiyle haber olması üzerine kendisini Zeytinburnu’na davet eden Belediye Başkanı Ömer Arısoy, meraklı youtuberla keyifli bir gün geçirdi. Zeytinburnu sokaklarını Başkan Ömer Arısoy’la birlikte gezen Enomoto, “Soranlara hep ‘Zeytinburnu çocuğuyum’ diyordum. Bu geziyle birlikte bunu tescilledik. Başkanımızın da onayıyla artık gerçekten Zeytinburnu çocuğu oldum” diyerek espri yaptı.

“Yoshi artık gerçek bir Zeytinburnulu”
Yoshi Enomoto’yu Zeytinburnu’nda görmekten çok mutlu olduklarını belirten Başkan Arısoy, Youtuber’a aynı şekilde esprili bir dille cevap vererek; “Zeytinburnu farklı kültürlere ev sahipliği yapan zengin ve renkli bir ilçe. Neredeyse dünyanın birçok bölgesinden insana rastlamanız mümkün. O yüzden Yoshi’nin Zeytinburnulu olmasında bizim için bir sakınca yok, aksine çok mutlu oluruz” diye konuştu. Başkan Arısoy, Enomoto’nun ilçeye olan sevgisinden dolayı kendisini "Fahri Zeytinburnulu" ilan etti.

“Mozaik müzesi mutlaka görülmeli”
İlçeyi sürekli merak ettiğini, dolayısıyla Başkan Arısoy’dan gelen davete balıklama atladığını dile getiren Enomoto, “Öncelikle başkanımıza nazik daveti için çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle Zeytinburnu’nun en işlek caddesi olan 58. Bulvar’da buluştuk ve birlikte Zeytinburnu’nu turladık. Zeytinburnu’nun tarihi güzelliklerini, sosyal yaşam alanlarını gördük, özellikle Kazlıçeşme Sanat’taki Mozaik Müzesi beni çok etkiledi. Mutlaka görülmesi gereken bir yer” ifadelerini kullandı.
Youtube sayfası için vlog çekmeyi de ihmal etmeyen Enomoto, Zeytinburnu Mozaik Müzesi, İhtisas Kütüphanesi, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi ve deri atölyelerinden görüntüler aldı.


Güncel 30.01.2021 12:15:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu