Kaçak avcıyı sosyal medya ele verdi

Kaçak avcıyı sosyal medya ele verdi

Kaçak avcıyı sosyal medya ele verdi

Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında avladığı 2 yaban keçisinin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan bir kişiye idari para cezası ve tazminat cezası kesildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı 13’ncü Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine, gelen ihbarlar üzerine Erzincan’ın Kemah ilçesinde bir kişinin sosyal paylaşım sitesinden avladığı 2 yaban keçisinin görsellerini paylaşıp, yorumlarda bulunduğunu belirlendi.
Sosyal medyadan ihbar edilmesi üzerine harekete geçen DKMP ekipleri yaptıkları incelemede avcılık belgesi olmadan kaçak avcılık yapan şahsın yakalanması için Kemah İlçe Jandarma Komutanlığından destek istedi. Kemah İlçe Jandarma Komutanlığınca tespit edilen şahsın ifadesi alındı. Şahsın ifadesinde yaban keçilerini 2020 yılı Kasım ayında Erzincan’ın Kemah ilçesinde avladığı ve yivli tüfeğinin ise bulundurma ruhsatı olduğu ortaya çıktı. Şahsa idari para cezası ve tazminat cezası uygulandı.
Öte yandan, yaban hayatını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen av koruma ve kontrol faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceği belirtildi.


Yurt Dünya 22.10.2021 15:14:13 0
Anahtar Kelimeler: kaçak avcıyı sosyal medya ele verdi

İlginizi Çekebilir

1

Hatayspor, 3 futbolcu transfer etti

2

Octopus, Barcelona'da perakende sektörü için 4 yeni yapay zeka modülünü tanıttı

3

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

5

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

6

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

7

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

8

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

9

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

10

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: